O pštrosí maso je v Čechách stále větší zájem

V posledních týdnech se zvyšuje zájem českých kozumentů o drahé pštrosí maso. Také poptávka po vepřovém roste a zvyšuje se i jeho cena.

obrázek: O pštrosí maso je v Čechách stále větší zájem
Nejen kuřecí a krůtí, ale také domácí pštrosí a dovážené klokaní maso prožívá v těchto dnech boom poptávky také v ČR. Roste také zájem o vepřové, za které nyní zemědělci dostávají až 41 korun/kg, což je čtvrtinu více než loni. Boom způsobuje stále trvající nízká poptávka po hovězím v souvislosti s britskou vlnou BSE a nově také slintavky a kulhavky.
    Zájem o pštrosí maso potvrdil také Jan Pintíř z farmy v Dolní Lukavici u Plzně. Loňská republiková spotřeba okolo 16 tun tohoto vysoce kvalitního a zdravého červeného masa, které se v obchodech prodává bez kostí za 220 až 250 korun/kg by měla letos výrazně vzrůst. Podle odborníků obsahuje ze všech dostupných mas nejméně tuku.
    ČR je v současné době v oblast tohoto masa soběstačná. Je tu necelých 300 chovatelů majících zhruba 4700 dvouprstvých pštrosů. Jejich počet se má letos zvýšit o třetinu. Jateční, metrákové hmotnosti dosáhnou pštrosi za necelý rok.
    Kromě masa mají ještě pštrosi velmi kvalitní kůži zejména na kabelky, bundy, sukně apod., peří a vejce. Vše se dá velmi výhodně zpeněžit.

Ať vám nic neunikne!

Sledujte denní zprávy z vašeho regionu na našem Facebooku.

Sledovat na Facebooku
Další články