O tradiční koncert na Štědrý den odpoledne Plzeň nepřišla

To, že má Plzeň nejvyšší kostelní věž v České republice je známá věc. A pro mnohé Plzeňany je nejen symbolem města, ale také symbolem doby vánoční.

Cílená propagace v Plzni

Od devadesátých let se se soumrakem na Štědrý den z jejího ochozu ozývají nejznámější české i světové vánoční koledy a melodie.  Dlouhá léta  Koncert z věže organizoval s finanční podporou Nadace 700 let města Plzně Jan Kvídera a hráli hudebníci pod vedením legendárního Oty Hellera. Před několika lety došlo ke generační obměně a třetím rokem  se zaplněné náměstí na Štědrý den těší z vánoční atmosféry a melodií dechové kapely BAND Františka Kubaně ml.  I přes nepříznivou situaci, která souvisí s protiepidemickými opatřeními se podaří i letos tento zážitek, i když trochu jinak, zájemcům zprostředkovat.
    

 „Do poslední chvíle jsme věřili, že se koncert uskuteční tak, jak jsme na něj všichni zvyklí,“ říká Alena Kozáková z pořádají Nadace 700 let města Plzně. „Tak, jak se postupně upravovala pravidla, přizpůsobovali jsme možné scénáře. Abychom dodrželi vše potřebné a neohrozili hudebníky a zároveň „nelákali“ lidi ke shromažďování, rozhodli jsme se nakonec koncert předtočit a to symbolicky v kostele U Ježíška. Záznam koncertu bude aktivován na Štědrý den v 16:00. Jsme velmi rádi, že naše pozvání přijal i biskup plzeňský Mons. Tomáš Holub, jehož promluva zazní na jeho začátku.“ Pozdrav připojil samozřejmě i předseda správní rady nadace Petr Náhlík.
„Za celý BAND vám přejeme krásné prožití svátků. Rádi jsme pro vás zahráli tímto způsobem, ale raději bychom s vámi, klidně i v dešti mokli na náměstí, ale troubili z věže. Doufáme, že se nám všem to příští rok společně vyplní,“ uzavírá mladý kapelník František Kubaň. Nezbývá než si přát, aby se toto přání splnilo.
    

Odkaz na záznam koncertu bude umístěn na webových stránkách nadace www.nadace700.cz a také na facebookém profilu Nadace 700 let města Plzně. Protože se jedná o záznam, bude možné jej shlédnout opakovaně.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka