Obce dostanou peníze na opravu škod po povodních

Poskytnutí dotací z programu Finanční podpora obnovy území Plzeňského kraje postiženého pohromou doporučila krajská rada zastupitelstvu schválit dotaci 1,9 mil. Kč.

Cílená propagace v Plzni

 A to s ohledem na lokální povodňové události letošního léta celkem pěti obcím. Podpora je určena na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území kraje. Tou se rozumí odstranění škod na majetku, které byly způsobeny pohromou a které brání jeho využití pro určenou základní funkci, nebo pořízení majetku, který bude plnit tutéž základní funkci jako majetek zničený pohromou.

Dotační titul vyhlašuje každoročně Odbor bezpečnosti a krizového řízení Plzeňského kraje na základě schválení krajskou radou v listopadu 2018. Finanční podpora může dosáhnout až 70 % nákladů. V letošním roce o finanční pomoc požádaly obce Bezdružice (dřevěná věž požární zbrojnice), Bukovník (vodovodní řad), Mladý Smolivec (most přes Smolivecký potok a kanalizační žlab a vpusti), Šťáhlavy (betonové koryto potoka Beránka nebo Táborská ulice), Petrovice u Sušice (Jiřičná Farmářská stezka, mostek ke koupališti nebo místní komunikace).

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka