Obce na Šumavě a v Českém lese dostanou peníze na úpravu stop

Členové krajské rady schválili vyhlášení dotačního programu s názvem Úprava lyžařských běžeckých tras 2017/2018 v celkové výši 500 tisíc korun.

Cílená propagace v Plzni

Do roku 2016 byly dotace obcím poskytovány před zahájením lyžařské sezóny na základě očekávaných nákladů na údržbu tras. Vzhledem ke špatným sněhovým podmínkám v sezónách 2014/2015 a 2015/2016 obce často vracely dotaci nebo její část. Některé obce přizpůsobovaly náklady na úpravu tras poskytnuté dotaci. V roce 2017 byly z výše uvedených důvodů dotace poskytnuty až po ukončení lyžařské sezóny na základě prokázání celkových nákladů na úpravu lyžařských běžeckých tras.

O dotaci mohou žádat pouze obce, které zajišťují pravidelnou strojovou údržbu lyžařských běžeckých tras na území Šumavy a Českého lesa. Maximální výše dotace je 150 tisíc korun. Kritériem pro poskytnutí dotace a její výši jsou celkové náklady na úpravu tras v sezóně 2017/2018, počet ujetých motohodin (hodina práce stroje na údržbu tras), atraktivita oblasti (Šumavu navštěvuje více běžkařů a poskytuje lepší podmínky a infrastrukturu než oblast Českého lesa) a dotační morálka žadatele.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka