Obce z kraje mohou soutěžit o nejlepší webové stránky

Soutěž o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí s názvem Zlatý erb právě nyní přijímá přihlášky do krajského kola.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zároveň běží přihlašování do soutěže Junior erb, která je zaměřena na mladé lidi do 18 let, kteří sami webové stránky vytváří. Šanci na ocenění mají ovšem také příspěvkové organizace, které mohou přihlásit své webové stránky do boje o Cenu hejtmana. Uzávěrka přihlášek je 28. ledna 2016.

„Soutěž Zlatý erb je součástí celostátního kola, do kterého postupují vítězové z jednotlivých krajů. Mladí vítězové soutěže Junior erb budou kromě ocenění na krajském úřadě pozváni na konferenci Junior Internet a zároveň na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě ISSS/ Visegrad Four for Developing Information Society, kde se každoročně koná také slavnostní předání cen,“ vysvětluje vedoucí odboru informatiky Eliška Pečenková.

Zlatý erb je soutěž o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Smysl soutěže spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale poskytuje také jejich webmasterům a provozovatelům užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování. Soutěž je pořádána ve spolupráci se Svazem měst a obcí ČR, sdružením Český zavináč, portálem Města a obce online a konferencí ISSS.

Hlavní ceny v krajském i celostátním kole jsou uděleny v kategoriích: nejlepší webové stránky města, nejlepší webové stránky obce, nejlepší elektronická služba.

Další informace o soutěži a formulář přihlášky do soutěže je k dispozici na webové stránce soutěže http://zlatyerb.obce.cz a na portálu Města a obce online http://mesta.obce.cz. Více informací podá za Plzeňský kraj Petra Nováková: 377195282, e-mail: petra.novakova@plzensky-kraj.cz. Příp.: Za Sdružení Zlatý erb a portál Města a obce online: Roman Milner e-mail: roman.milner@webhouse.cz

Junior erb je soutěž pro mladé lidi do 18 let, kteří se aktivně zajímají o internet a tvorbu webových stránek spojených s určitou obcí, městem, městskou částí, regionem apod., například webové stránky obce, města, stránky školy, sportovního oddílu, sdružení, webové stránky týkající se nějakým způsobem určitého regionu či nějaké místní pamětihodnosti. Do soutěže se mohou zapojit jak jednotlivci do 19 let, tak týmy, kde 2/3 týmu a přihlašovatel musí být mladší 19 let. Přihlásit se mohou i školní třídy, které vytvářejí podobné projekty v rámci výuky. 

Cenu hejtmana za nejlepší webové stránky příspěvkové organizace vyhlašuje Plzeňský kraj od roku 2015. Smysl soutěže spočívá nejen ve vlastním srovnání webů zřizovaných organizací, ale poskytuje také jejich webmasterům a provozovatelům užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování. Soutěžit mohou příspěvkové organizace kraje, měst i obcí.

Úspěšné soutěžící čeká v letošním roce zajímavé finanční ohodnocení. Bližší informace k termínům, podmínkám soutěže i způsobu přihlášení do jednotlivých soutěží jsou k dispozici na webových stránkách Plzeňského kraje: http://www.plzensky-kraj.cz/cs/kategorie/souteze-it

Loňské výsledky:

Zlatý erb 2015 – krajské kolo Plzeňského kraje


Cena veřejnosti

Obec Slatina, okres Klatovy (www.obec-slatina.eu)  


Nejlepší elektronická služba 

1. místo: Hrádek: zasílání sms zpráv /infokanál/


Nejlepší webová stránka obce

1. místo: Rochlov (www.obec-rochlov.cz)


Nejlepší webová stránka města

1. místo: Hrádek (www.mestohradek-ro.cz)


Junior erb 2015 – krajské kolo Plzeňského kraje

1. místo: Kuba Král - Esa v Exilu (http://www.esavexilu.maweb.eu)


Cena hejtmana 2015

1. místo: Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích, příspěvková organizace http://www.muzeum-blovice.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka