Obchvat Rokycan je otevřen

V úterý byl slavnostně otevřen 2. úsek obchvatu Rokycany – Hrádek. Přes pět kilometrů dlouhá silnice tak uleví nejen Rokycanům, ale i Kamennému Újezdu a Hrádku.

Cílená propagace v Plzni

Stavba III/11724 druhého úseku obchvatu Rokycany – Hrádek byla dokončena s dvoutýdenním předstihem. Dokončený úsek dlouhý 3,35 km navazuje na první etapu zprovozněnou v roce 2013 (dlouhou 1,7 km), která propojila rokycanské ulice Šťáhlavská a Veselská.

„Stavba druhého úseku začala v loňském roce v křižovatce s ulicí Veselská a končí v Hrádku v části Nová Huť. Vzniklá dvoupruhová komunikace má šířku 7,5 m a délku 3,35 km,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Pavel Čížek.

Součástí stavby byly přeložky navazujících komunikací, hospodářských sjezdů a samostatných sjezdů na přilehlé pozemky. V místě křížení s Pekelským potokem byl realizován nový dvoupólový most. Další součástí stavby jsou tři úrovňové křižovatky a napojení tří sjezdů na účelové komunikace a čtyři samostatné sjezdy na sousední pozemky. 

Realizovány byly i přeložky vodovodních a kanalizačních řadů, melioračních odvodňovacích zařízení, přeložky sítí ČEZ, RWE a sdělovacích rozvodů. Stavba dále zahrnuje výsadbu zeleně a ochranné oplocení zabraňující vniknutí zvěře na komunikaci.

„Výdaje na druhou etapu činily 115 milionů korun včetně DPH. Spolu s první etapou, která stála 135 miliónů korun, tak celková částka celé stavby je včetně daně 250 milionů korun. Plzeňský kraj prostřednictvím Správy a údržby silnic Plzeňského kraje získal na tuto akci dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 90 % nákladů, což je 225 milionů korun,“ shrnul náklady hejtman Josef Bernard.

Zhotovitelem stavby byla firma Strabag a.s..

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka