Obědy do škol opět pomohou dětem v nouzi

Rada Plzeňského kraje schválila vyhlášení dotačního programu Obědy do škol v Plzeňském kraji 2023/2024 a pravidla pro žadatele a příjemce dotace/příspěvku z dotačního programu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Výzvu Potravinová pomoc dětem v sociální nouzi vyhlásilo MPSV ČR 28. března 2023. Příjem žádostí o podporu byl zahájen 28. března 2023, datum ukončení příjmu žádostí bylo stanoveno na 8. 12. 2023. Dílčí alokace pro Plzeňský kraj činí pro dané dvouleté období (školní roky 2023/2024 a 2024/2025) celkem 10 405 000 Kč. 

„Cílem projektu je pokračování v zajištění školního stravování dětí v mateřských školách a žáků v základních a středních školách ve věkové kategorii 2-26 let, kteří jsou ohrožení chudobou a materiální nebo potravinovou deprivací nebo se ocitli v nepříznivé finanční situaci, a umožnit tak nejen zlepšení podmínek pro řádný průběh jejich školní docházky, ale i předcházet případnému sociálnímu vyloučení,“ připomněl náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc. 

Sdělil také, že na základě průzkumu realizovaného odborem školství ve všech školách a školských zařízeních v Plzeňském kraji bylo zjištěno, že předběžný zájem o zapojení do dotačního programu má 131 subjektů. „Předpokládaný počet zapojených dětí, žáků a studentů je 1520, což by činilo 13 173 408 Kč za školní rok. Aby nedošlo k překročení alokované částky, bylo proto nutné pro dotační program Plzeňského kraje nastavit zpřísňující pravidla tak, že se bude opět vycházet z doložení hmotné nouze. Nebude tudíž stačit jen doložení čestného prohlášení,“ zdůraznil náměstek V. Kroc.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka