Obludárium, Pluto. Plzeň poskytla mikrogranty na kulturní akce

Zastupitelstvo města Plzně schválilo sedm Mikrograntů na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2022 z rozpočtu Odboru kultury Magistrátu města Plzně ve výši 111 tisíc korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Částku 18 tisíc korun získá Jindřiška Kikinčuková na akci Den dětí v Divadle Pluto. Biskupství plzeňské obdrží 10 tisíc korun na Světové setkání rodin v Lobezském parku. Klub přátel Divadla PLUTO získá 10 tisíc korun na přípravu akce Divadlo děti dětem. Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Plzni – Korandův sbor požádal o podporu na literárně hudební pořad Putování Kryštofa Haranta. Získá 15 tisíc korun. Kulturní léto Západočeské galerie s Pivotečkou U Zvonu je podpořeno 19 tisíci korunami. Společnost Měšťanská beseda Plzeň s představením Divadla bratří Formanů – Obludárium byla podpořena 20 tisíci korunami. Výstava Ve stopách cestovatelských legend: výstava (nejen) srovnávacích fotografií Hanzelky a Zikmunda a Expedice Z101 je podpořena částkou 19 tisíc korun,“ vyjmenovala podpořené projekty Eliška Bartáková, náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Dotační program je určen na podporu kulturních a uměleckých projektů realizovaných na území statutárního města Plzně a v blízkém okolí, které během roku oživí kulturní dění, a to zejména prostřednictvím aktivit v následujících oblastech: hudba, tanec, divadlo, výtvarné umění, design, literatura, podpora kulturních a lidových tradic, site specific art aj. Projekt musí směřovat k veřejné prezentaci.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka