Obnovené Havelské trhy v Dobřanech přinesou pestrou nabídku. Zájem prodejců je obrovský

Po návštěvnicky úspěšné drakiádě chystají v sobotu v Dobřanech na jižním Plzeňsku další akce typické pro podzimní období.

Cílená propagace v Plzni

Letos přibude k tradičnímu Dýňobraní či Večeru se světýlky jedna novinka. Městské kulturní středisko se ve spolupráci s městem snaží navázat na přerušenou tradici Posvícení a Havelských řemeslných trhů.

Předposlední říjnovou sobotu, která připadá na 21. října, bude od desáté hodiny ranní na dobřanském náměstí živo. Posvícení je o jídle, hudbě a zábavě pro malé i velké. Tímto směrem se vydalo Městské kulturní středisko, které celou akci připravilo. Své keramické, dřevěné, drátované, šité, háčkované a další výrobky přivezou na trh řemeslníci z širokého i dalekého okolí. K vidění budou také ukázky řemesel a dílničky pro děti.  „Svoji účast potvrdilo více než 40 řemeslníků a několik chráněných dílen s různorodým sortimentem. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční posvícenské dobroty, koláče, perníčky, jablkové knedlíky, domácí limonády, pivo i moravská vína,“ láká ředitelka kulturního střediska Jaroslava Umnerová.

„Obnova kdysi tradičních Havelských trhů a Posvícení je pokusem vrátit do města Dobřany akce, na které si možná vzpomenou rodiče našich rodičů. Ještě po roce 1945 se v Dobřanech Posvícení slavilo a trhy byly nedílnou součástí každodenního života. Naše generace zná vše už jen z vyprávění. Věřím, že si tyto podzimní oslavy najdou místo v kulturním kalendáři a mezi občany své příznivce.“ Zve návštěvníky místostarostka města Dagmar Terelmešová.

O hudební kulisu trhu se postará s kramářskými a jarmarečními písněmi flašinetář Honza, který se v průběhu dne několikrát vystřídá s kapelou Tabasker. V Dobřanech nezapomněli ani na nejmenší návštěvníky, pro něž je nachystáno divadelní představení. „Pohádka O statečném kováři Mikešovi začíná v 10:30 přímo na pódiu. A pohádkou to nekončí! Celý den se mohou děti zdarma svézt na dřevěném, klikou poháněném kolotoči. Pro odvážné, zvědavé i všechny ostatní jsou připravené komentované prohlídky zvonice – od 11:00 vždy v celou hodinu,“ doplňuje Umnerová.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.10.2017 14:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka