Obyvatelé kraje vládní nařízení dodržují, covid mají i policisté

V Plzeňském kraji lidé respektují opatření v souvislosti s epidemiologickou situací. Policisté při kontrolách neřešili žádná vážná porušení.

Cílená propagace v Plzni

Policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se společně s ostatními složkami státu podílejí, stejně jako na jaře, na kontrolách dodržování opatření v souvislosti se zavedením nouzového stavu. "V návaznosti na zhoršující se epidemiologickou situaci je naší prioritou zejména ochrana života a zdraví občanů Plzeňského kraje.  Nadále samozřejmě plníme úkoly na úseku veřejného pořádku a dohlížíme na bezpečnost a plynulost dopravy," říká mluvčí Martina Korandová.

V souvislosti s vydanými nařízeními či mimořádnými opatřeními (jako je například zákaz přítomnosti veřejnosti v určených provozovnách, zákaz provozování některých zařízení nebo zákaz pohybu na určených místech bez ochranných prostředků dýchacích cest) policisté dohlížejí na jejich dodržování. Kontroly probíhají v rámci běžného výkonu služby po celém kraji. Do současné doby policisté provedli denně přibližně 200 kontrol a porušení těchto nařízení zjistili v jednotkách případů. V některých případech stačilo pouze upozornění a několik přestupků jsme předali příslušným správním orgánům.

"Jsme rádi, že lidé jsou v Plzeňském kraji zodpovědní a snaží se chránit nejen sebe, ale i ostatní, a doufáme, že tento pozitivní trend bude trvat i nadále. Samozřejmě, že se najdou i ti, kteří nařízení respektovat nechtějí. Těmto lidem však již  vzhledem k nepříznivému vývoji šíření nákazy domlouvat nebudeme. Věřte, že bychom stejně jako vy chtěli, aby se život vrátil do normálního stavu, ale bez společného úsilí se nám to nepodaří. Proto děkujeme všem zodpovědným občanům, kteří respektují vydaná nařízení," líčí Korandová.

Vzhledem k tomu, že policisté jsou neustále ve styku s lidmi, ani jim se nevyhýbají různá onemocnění. Z toho důvodu je v současné době v karanténě či v domácí izolaci 107 policistů  a z toho je 36 pozitivně testovaných na onemocnění Covid -19.  Čísla se mění každý den.

„Děkujeme všem občanům, kteří svým zodpovědným přístupem přispívají k tomu, abychom tuto nepříznivou situaci překonali, a zároveň nám tím umožňují i nadále vykonávat naši práci. Jedině tak můžeme ochraňovat Vaše životy, zdraví, majetek a zajišťovat veřejný pořádek a bezpečnost dopravy,“ uvedl plukovník Jaroslav Vild, ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 15.10.2020 08:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka