Obyvatelé plzeňského Lochotína se bouří proti stavbě kostela

Kostel má vyrůst na místě současného parčíku. Lidé bojují za zachování zeleně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nový kostel by měl být v Plzni postaven po více než sto letech vedle parkoviště u obchodního střediska Gera. Už více než 1500 lidí ale podepsalo petici. Zdůrazňují, že neútočí na církev, ale chtějí zachovat stromy.

Biskupství zareagovalo a také vydalo arch, do kterého se mohli podepsat příznivci stavby a chystaný kostel podpořit. Během června nasbírali přes 1500 podpisů.

Výstavba kostela ve tvaru elipsy s takzvanou zelenou střechou by měla podle Plzeňského deníku začít za zhruba dva až tři roky.


Komentáře

  • Před 5 roky

    Tesim se, az bude stat. Bude to krasna stavba, ktera prezije nas vsechny, vcetne hateru. A nase deti a deti nasich deti budou radi za moznost navstivit takovy pekny moderni kostel. Nechapu, komu co vadi. Jsem jednoznacne PRO KOSTEL.

  • Před 5 roky

    Kostel mi nikterak nevadí. Naopak, bude to krásné a příjemné místo na fádním Lochotíně.

  • Před 5 roky

    Já souhlasím co s kostelem na Lochotíně to je kravina zeleň je zeleň.

  • Před 5 roky

    Odmítám jakékoli další ničení zeleně na sídlišti, kde je jí málo a je zapotřebí. Není třeba nového kostela máme jich v Plzni dost a krásných. Kdo potřebuje svatostánek ten ho navštíví tam kde je. Na vyprahlém Lochotíně je člověk vděčný za každou zelenou větvičku. A tolik věřících tady určitě nebydlí, aby musela ustoupit zeleň.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.09.2019 10:09



0 (4)
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka