Ocenění pro Václava Berku: získal plzeňskou historickou pečeť

Emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka získal významné ocenění za svou práci.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňský primátor Martin Zrzavecký mu udělil historickou pečeť města za dlouholetou vynikající propagaci Plzně v Česku i zahraničí.

„Tohoto ocenění si velmi vážím. Propagace plzeňského piva jde ruku v ruce s propagací města, kde proslulý ležák vaříme již plných 176 let. Městu za mnohé vděčíme, dlouhodobě úspěšně spolupracujeme v turistickém ruchu i dalších oblastech. Věřím, že se tato spolupráce ještě zintenzivní, aby přinesla další prospěch jak Prazdroji, tak i Plzni a jejím obyvatelům,“ říká Václav Berka, emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje.

Václav Berka je s pivovarem spjat jako málokdo další v Plzni. Je již třetí generací rodiny Berků v historii Plzeňského Prazdroje. Svoji první várku piva pomáhal uvařit již v patnácti létech, když pracoval v pivovaru jako brigádník. Dnes je nejvýraznějším ambasadorem pivovaru. Pomáhá výrazně k tomu, aby se plzeňské k milovníkům piva dostalo v té nejlepší kvalitě a kondici, dobře ošetřené a správně načepované. Pravidelně kontroluje kvalitu piva v pivnicích a hospodách v Česku a stále častěji i v zahraničí, kde se čepované ležáky z Plzeňského Prazdroje těší čím dál větší oblibě.

Informace o Václavu Berkovi
Do Plzeňského Prazdroje chodil Václav Berka už od mládí – nejprve zde navštěvoval svého otce, který měl na starosti hlavní kvašení piva, od roku 1971 zde pravidelně pracoval na letních brigádách. Václav Berka vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou, Katedru kvasné chemie a zaměstnancem pivovaru je nepřetržitě od roku 1980. „Krátce po svém nástupu jsem se stal sklepmistrem zodpovědným za konečnou chuť piva a jeho výstupní kvalitu,“ vzpomíná Václav Berka. Postupně se stal sládkem a poté hlavním sládkem pivovaru. Od roku 2005 byl starším obchodním sládkem a založil tým, který pečuje o kvalitu piva přímo na trhu. Letos se stal emeritním vrchním sládkem a pokračuje v podpoře kvality piva Pilsner Urquell v tuzemsku i v zahraničí a stále připravuje další nové projekty.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka