Ochránci přírody i ve vichru posekali rákosí v rezervaci Nový rybník

Ve středu 16. února poslal šéf plzeňských zvířecích záchranářů Karel Makoň výzvu s žádostí o pomoc a hned v sobotu 19. 2. se sešla skupinka dobrovolníků a i přes větrné počasí sekání ostrůvku v přírodní rezervaci Nový rybník proběhlo.

Cílená propagace v Plzni

Ještě v pátek to nevypadalo a vše záleželo na tom, zda se přihlásí alespoň dva sekáči, kteří budou dostatečně velcí a silní na to, aby dokázali stát po kolena v bahně a se zdviženýma rukama sekat rákosí takzvaně přímo z vody.

"Tento způsob sekání rákosí je totiž velice náročný, neboť tím jak nesekáte rákos na dně ale nad vodou, tak musíte stále křovinořez držet ve výšce ramen, a to není žádná legrace," vysvětluje Makoň. "Každopádně Josef Boháč a Miroslav Ježior dokázali, že se toho nebojí a že to dovedou i v tak extrémních podmínkách, a tak v sobotu dopoledne celou plochu rákosí posekali tak, aby další skupina ve složení Pavel Steinbach, Jiří Segeč, Milan Haas, Jaroslav Fajtl a Iva Šírová mohla rákosí z vody vytahat a uklidit."

Makoň děkuje všem, co se do akce zapojili, přišli a pomohli. Počasí bylo tentokrát navíc hodně větrné, ale i přesto to všichni společně zvládli. Více na fotografiích od Hany Makoňové, která mě plnohodnotně zastoupila a akci organizovala přímo v terénu.
  


 
 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka