Ochránci přírody se bavili na rokycanské Střelnici

Pouze v superlativech proběhlo hodnocení jubilejního dvacátého pátého ochranářského plesu, který se v sobotu konal v Restauraci Na Střelnici v Rokycanech.

Cílená propagace v Plzni

Vynikající hudební produkce v podání Roberta Jíši se zpěvačkou Janinou, bohatá soutěž o ceny, skvělá obsluha, příjemní hosté i pozorní pořadatelé. To vše patřilo k lesku letošního ochranářského plesu, který připravili rokycanští ochránci přírody ze Švermovy ulice. Organizace, která se zabývá výchovou mladé generace, záchrannou volně žijících živočichů či provozem ekocentra, od roku 1994 pořádá i svůj ples. S železnou pravidelností tak symbolicky na podzim ukončuje svojí celoroční aktivní činnost pro ochranu přírody a děkuje svým sponzorům, členům i dalším příznivcům formou této společenské události.

Nejinak tomu bylo i v tomto roce a přítomní mohli být spokojeni, neboť ochranářský ples opět splnil ta nejpřísnější kritéria kvalitně připravené akce. "Jsme moc rádi, že se lidé sejdou, pobaví, zatancují si a v podstatě morálně podpoří naše aktivity, kterými se zabýváme od roku 1982," říká šéf rokycanských ochranářů Pavel Moulis.

I letošní rok je pro ochránce velice náročným obdobím, při kterém zvládli několik důležitých projektů týkající se ochrany přírody, ekologické výchovy či zkvalitňování naší práce. Všechny tyto aktivity si vyžádaly nejen nemalé finanční prostředky, ale i nasazení členské základny. "O to více nás těší skutečnost, že se najdou lidé, kteří nás podporují nejen morálně, ale i finančně. Řeč je o několika lidech, kteří nás v poslední době navštívili a se slovy ´děláte to dobře, fandíme vám´ nebo ´jsme rádi, že Vás tu máme´ nám významně finančně přispěli na naši činnost. Stejně tak nás někteří finančně odměnili za záchranu živočicha přímo v terénu," konstatuje Moulis. 

A co čeká rokycanské ochránce přírody nyní?
Kromě standartních aktivit přímo v terénu, vyúčtování projektů i příprava tradiční vánoční vycházky, která se uskuteční 26. prosince, přičemž sraz zájemců je v 14.00 hodin před vlakovým nádražím v Rokycanech nebo po 16té hodině v salonku Restaurace „Železná“. Zde proběhne přátelské posezení spojené s neformálním hodnocením roku a rozdáním propagačních předmětů.

V brzké době se také na stránkách s adresou www.csop.erc.cz , objeví kalendář akcí na rok 2019. Zde si budou moci zájemci vybrat z bohaté nabídky nejrůznějších aktivit, které pro širokou veřejnost rokycanští ochránci připravují.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka