Od Západu nefouká? Do Plzně zavítá architekt Sládeček

Přednášková a diskusní série Od Západu nefouká? Plzeňští architekti zvou, která přibližuje a reflektuje současnou architekturu v Plzni i mimo ni, pokračuje třetím dílem již ve středu 1. prosince 2021 od 18 hodin v kreativní zóně DEPO2015.

Cílená propagace v Plzni

 Pozvání Terezy Nové a Jiřího Zábrana z ateliéru Pro-story přijal architekt Svatopluk Sládeček, zakladatel brněnského ateliéru NEW WORK.

Ve své prezentaci se Svatopluk Sládeček, známý mj. svým konceptem figurkativní architektury, zaměří především na své realizace v regionech. Stavby různého účelu i měřítka spojuje autorovo sledování autentické tvůrčí cesty a jeho snaha o nalezení osobitých, nesamozřejmých a zároveň odpovídajících architektonických forem. Reflexi současné regionální architektury a české scény vůbec se pak bude Svatopluk Sládeček věnovat v debatě s Jiřím Zábranem.

Akce se bude řídit platnými hygienickými nařízeními. Vstupné činí 50 Kč. Vstupenky budou k dispozici na místě a v předprodeji na www.plzenskavstupenka.cz a GoOut.cz.

Další díl série Od Západu nefouká? Plzeňští architekti zvou, připravované s podporou Ministerstva kultury ČR, města Plzně, Státního fondu kultury a Nadace české architektury, se uskuteční již ve středu 1. prosince 2021 od 18 hodin v kreativní zóně DEPO2015. Pozvání k vystoupení v Plzni od Jiřího Zábrana a Terezy Nové z ateliéru Pro-story přijal architekt Svatopluk Sládeček, zakladatel brněnského studia New Work.

————————

Svatopluk Sládeček
V letech 1988–1994 vystudoval architekturu na pražské UMPRUM. V roce 1995 stál u založení studia New Work, které dodnes vede. Pozornost širšího publika si získal pojetím tzv. figurkativní architektury, jíž uceleně představil na přelomu let 2004 a 2005 na výstavě Figurkativní architektura pro začátečníky v Krajské galerii výtvarného umění ve Zlíně a posléze i v několika reprízách v zahraničí. V letech 2016 a 2017 péčí Rostislava Koryčánka vystavoval společně s Davidem Krausem v Domě umění v Brně a opět v krajské galerii ve Zlíně. Od roku 2016 pedagogicky působí na Fakultě architektury na VUT v Brně. Opakovaně uspěl v soutěži Grand Prix Obce architektů, několikrát byl nominován na Cenu Klubu Za starou Prahu. V roce 2018 získal za stavbu chaty v Zadní Telnici nominaci na Českou cenu za architekturu. Je členem České komory architektů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka