Odběrové mobilní místo na vyšetření Covid-19 ve FN Bory je opět v provozu

FN Plzeň se připravuje na možné zvýšení odběrové kapacity svých odběrových míst až na celkový počet 1 000 testů denně.

Cílená propagace v Plzni

V rámci příprav se obnovilo pro pěší i motorizované klienty od středy 5. 8. 2020 původní, mobilní odběrové místo, nacházející se v lokalitě vjezd do areálu FN Plzeň Bory – bývalé vojenské nemocnice. Klienti vjíždějící i přicházející do areálu nemocnice jsou směrováni ostrahou nemocnice na parkoviště umístěnévlevo za provozní budovou. Odběr je zde proveden sestrou přes otevřené okénko přímo v autě, u ostatních klientů je odběr proveden v dalším mobilním stanu. Stávající odběrové místo na Klinice infekčních nemocí a cestovní medicíny zaniklo.

Podrobnosti vysvětluje ředitel FN Plzeň MUDr. Václav Šimánek, Ph.D.: „Vzhledem k zvýšenému výskytu pozitivních pacientů a nárůstu poptávky po testování od samoplátců, připravilo vedení FN Plzeň strategii postupného zvyšování kapacity odběrů i vyšetření tak, jak bude nezbytné s ohledem na vývoj pandemické situace. V těchtodnech provádíme cca 100 testů denně, k 1. 9. 2020 budeme připraveni realizovat až 1 000 odběrů a vyšetření denně.“

 Pravidla pro samoplátce o vyšetření Covid-19:

·         Odběry pro klienty na vyšetření Covid-19 (samoplátce) se provádějí po objednání přes online formulář na stránkách https://old.fnplzen.cz/asp/covid/zadost.asp

·         Objednací čas je určen pro objednávku 1 osoby. Objednaný klient se dostaví ve stanovený termín na Recepci Oddělení příjmu v přízemí pavilonu č. 22 FN - Bory.

·         Test si zajišťuje klient na vlastní náklady. Cena testu je 1756 Kč. Platbaje z epidemiologických důvodů možná pouze kartou, hotovost nebude akceptována!

·         S dokladem o zaplacení odchází klient do odběrového stanu, kde se podrobí odběru. Bez předchozí registrace a platby není možné test provést.

·         Klient musí být zdráv, nesmí být v karanténě a v poslední době neměl rizikový kontakt s pozitivní osobou. Na základě údajů uvedených v on-line formuláři bude Certifikovaný laboratorní výsledek zaslán na e-mail klienta, nebo bude připraven k osobnímu vyzvednutí v odběrovém místě, ve lhůtě 48 hodin po odběru.

Klienti KHS a praktických lékařů:

·         Klient, odeslaný na doporučení Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje nebo praktického lékaře, se na odběrové místo dostaví přesně v čas stanovený e- mailem nebo SMS zprávou.

·         Laboratorní výsledek je zaslán následně elektronicky pouze na KHS, ta poté informuje klienta i o výsledcích testu.

Odběrové mobilní místo je v provozu od pondělí do soboty 7:00 – 12:00 hodin.
• Pacienti před operací a hospitalizací:             7:00 – 12:00 hod.
• Samoplátci:                                                          7:00 – 11:00 hod.
• Klienti KHS:                                                           8:30 – 12:00 hod.

Upozornění: U malého procenta vyšetřovaných vzorků může být výsledek z důvodu nestandardního průběhu reakce, tzv. nehodnotitelný a je nutno celé vyšetření opakovat (nikoli odběr) a může proto dojít k prodloužení lhůty pro dodání laboratorního výsledku.
 
 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka