Oficiální pivo Designbloku je poprvé z plzeňského pivovaru Proud

Experimentální plzeňský pivovar Proud je oficiálním dodavatelem piva pro 25. ročník pražského mezinárodního festivalu designu Designblok. Partnerství potrvá minimálně do roku 2025.

Jarní servisní akce AUTO CB

Největší přehlídka designu a módy ve střední Evropě se letos koná od 4. do. 8. října ve třech exkluzivních výstavních prostorách v Praze.
„Design je pro náš pivovar klíčový od samotného počátku. Považujeme jej za jeden ze stěžejních diferenciačních prvků na velmi saturovaném trhu piv z menších pivovarů. Když nás tedy Designblok oslovil s nabídkou stát se oficiálním dodavatelem piva pro tuto prestižní českou designovou akci, neváhali jsme,“ říká ředitel pivovaru Proud Michal Škoda.

Proud se návštěvníkům Designbloku představuje prostřednictvím instalace, která ukazuje možnosti pivního designu trochu umělečtější a zábavnější formou. Instalaci připravilo studio Artbureau a jeho zakladatel Jakub Wdowka k ní podotýká: „Jako grafici dost často zápasíme s tím, že je pivovarnictví u nás bráno za tradiční odvětví. Tradiční postupy při výrobě garantují kvalitu, ale ve vizuální komunikaci jsou často omezující. Zvlášť při dialogu s novou generací zákazníků. Pivovar Proud od začátku dokazuje, že má kuráž překračovat hranice tradičního pojetí vaření piva a my se snažíme tuto snahu zrcadlit navenek pomocí grafického designu. Společným jmenovatelem je hra. Děláme věci ne proto, že je od nás někdo očekává, ale proto, že nás baví. Tato hra a potřeba experimentovat je pak prospěšná pro obě strany.“
Studio Artbureau stojí za kompletním vizuálním stylem pivovaru Proud od jeho vzniku v roce 2020, kdy uspělo v tendru, který pro nový pivovar pořádala organizace Czechdesign. Ambiciózní vizuální styl Proudu pracuje s vlnovkou a typografickým řešením loga, jež funguje i otočené o 180o. V roce 2021 etiketa piva TheMŽE, které je součástí stálého portfolia pivovaru Proud, uspěla mezi 104 etiketami z celého světa v mezinárodní grafické soutěži Best Label Hospitality Riva a získala bronzovou medaili.

O pivovaru Proud
První várka piva byla v plzeňském experimentálním pivovaru Proud uvařena 29. 9. 2020. Do konce roku 2022 Proud uvedl na trh přes 30 různých piv. Základní portfolio tvoří: TheMže – English Pale Ale 10, Ventill – ležák 11, Soutock – žitná IPA 13, Cotel – Stout 14, Veer – West Coast IPA 14 a nealkoholické pivo Proovan. Sortiment doplňují sezónní speciály, limitované edice piv či oblíbená řada Barrel Aged (piva stařená v dubových sudech po whisky či víně). Mezi oceněními z prestižních pivovarských soutěží, která Proud získal, je například 2. a 3. místo v kategorii speciály – svrchně kvašená piva v soutěži Zlatý pohár Special Pivex 2023. Piva z Proudu jsou v prodeji v eshopu, na Rohlík.cz a Košík.cz, ve vybraných prodejnách Albert v Plzni, Praze a Brně, v pivotékách  a ochutnávkových pivnicích po celé republice i na akcích či festivalech. Aktuální informace na webu pivovaru v sekci Kam na pivo.
Proud sídlí v Plzni, v bývalé elektrárně na soutoku řek Mže a Radbuzy. Pivovar je součástí Plzeňského Prazdroje, ovšem v nejvyšší možné míře působí samostatně a nezávisle. Návštěvníkům je přístupný v rámci komentovaných prohlídek spojených s ochutnávkou.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka