Plzeňská zoologická zahrada se může pochlubit dalším čerstvým přírůstkem. Dvojice roztomilých tamarínů pinčích, která se narodila před týdnem, patří k nejohroženějším živočišným druhům na světě. Malé opičky se sněhobílými kšticemi zatím svůj veškerý čas tráví na hřbetu rodičů, především však otce.
Tamarín pinčí obývá nížinné lesy v rovníkové části Jižní Ameriky. Patří do skupiny takzvaných drápkatých opiček. V dospělosti jejích délka nepřesáhne 25 centimetrů a váha 500 gramů. Opičky patří mezi velmi ohrožené druhy zvířat. Při jejich chovu v zajetí je třeba udržovat vysokou teplotu a vlhkost vzduchu. V plzeňské ZOO doposud chovali pouze šest exemplářů.