Online výstava vypráví o životě s hranicí a vedle hranice

To, co je dnes považováno za samozřejmé, bylo ještě před 30 lety nepředstavitelné: otevřené hranice mezi východní a západní Evropou.

Cílená propagace v Plzni

Tam kde se dnes rozprostírá srdce Evropy, zpřetrhala železná opona veškerý kontakt. Virtuální výstava „Jsme opět sousedé! – Vzpomínky 30 let od otevření hranic “, jež bude prezentována na www.bbkult.net, vypráví o životě s hranicí a vedle hranice. Centrum Bavaria Bohemia a virtuální svět totiž umožňují propojení česko-německé kulturní scény bez ohledu na okolnosti.

Výstava začala v pátek 19. června výhradně online. Do začátku července jsou každý den postupně přidávány nové příspěvky jak na webové stránky www.bbkult.net, tak i na sociální sítě CeBB (Facebook, Instagram). Důležitou součást výstavy představuje 13 videonahrávek českých a německých pamětníků, kteří vzpomínají, jaký byl život před a po otevření hranice.

Rozhovory s pamětníky byly vytvořeny ve spolupráci s Přeshraničním mediálním centrem pro mládež Horní Falc sever – T1. Rozhovory vedli žáci dívčí střední školy Waldsassen a Základní školy Úšovice (Mariánské Lázně).

Výstava je společným počinem sdružení IKom Stiftland a muzeí v okrese Tirschenreuth v pohraniční oblasti (Gelebtes Museum Mähring, Nadační muzeum Waldsassen, Německé muzeum knoflíků Bärnau, Historický park Bärnau-Tachov, Sengerhof Bad Neualbenreuth) a městského muzea Mariánské lázně. Projekt byl financován z fondů EU z cíle EÚS Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2014-2020. (INTERREG V), které jsou vypláceny z dispozičního fondu EUREGIO EGRENSIS.

Prezentace výstavy na www.bbkult.net se koná v rámci iniciativy Centra Bavaria Bohemia "Kulturní most".

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 22.06.2020 17:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka