Open air festival nového cirkusu Žonglobalizace 2019: Stav beztíže

Již 9. ročník open air festivalu nového cirkusu Žonglobalizace se uskuteční v termínu 11. – 15. 6. hned na několika místech v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

 V Mlýnské strouze, Borském parku a na Moving station Jižní předměstí. Žonglobalizace je festival nového cirkusu v Plzni, který je nabitý novocirkusovými a pohybovými workshopy, dechberoucími i komickými představeními a hlavně skvělou zábavou. I v letošním roce přichystali organizátoři ze spolku Žonglér, z. s. pro návštěvníky řadu novinek a další rozšíření festivalového programu. Veškerý program pod širým nebem zůstane pro veřejnost zdarma.

Tématem letošního ročníku je „stav beztíže“. Encyklopedie nám říká, že „Stav beztíže lze tak zažít při libovolném výskoku nebo pádu, s tou výhradou, že v pozemských podmínkách odpor vzduchu neumožňuje dodržet zrychlení odpovídající gravitaci.“ O představení, ve kterém zemská přitažlivost na umělce zdánlivě „nepůsobí“, nebude tedy letos v programu nouze a návštěvníci festivalu se tak mohou těšit na vzdušnou akrobacii ve všech různých podobách a formách.

Program:

11. 6. 14:00–19:00 Programová rozcvička v Mlýnské strouze

Na festival se „rozcvičíme“ otevřenými workshopy pro veřejnost, kde bude možné si zdarma vyzkoušet různé techniky nového cirkusu jako např. hooping, párovou akrobacii, žonglování nebo tander boarding. Po celou dobu budou na místě zkušení lektoři a lektorky, kteří povedou workshopy a zároveň se představí se svými vystoupeními. Nově své dovednosti předvedou i kurzisté z kurzu párové akrobacie. Vrcholem dne pak bude opět divácky velmi atraktivní Czech Trickline Cup 2019.

Trickline jsou akrobatické skoky na slackline, tj. popruhu nataženými mezi dvěma body. Slackline je populárním „provazochodectvím“ 21. století.

12.6. Feel the Universe Circus Company na Moving Station

Feel the Universe Circus Company je mezinárodní soubor studentů cirkusových a divadelních akademií. V Plzni se představí česká část této company, duo Alžběta Tichá a Jan Jirák s poetickým představením “Vlez v Les”.

V odpoledních hodinách se na Moving station uskuteční také masterclass pod vedením členů Feel the Universe Circus Company zaměřená na stojky.

O představení:

“Představte si, že vidíte na jevišti lidskou bytost, která se promění v čápa a opravdu vzlétne. Nebo myš s lidským tělem, která šmejdí na místech, kam se normální člověk nedostane.“

Propojení práce s maskou a Novým cirkusem vnímáme jako příležitost objevovat nové možnosti divadelní exprese. Maska má velký vizuální potenciál a právě díky cirkusovým technikám nás posouvá věrněji k iluzi opravdovosti. Po několika letech tvorby novocirkusových představení objevujeme další, pro nás nový divadelní směr. V našem novém projektu usilujeme o úplné propojení expresivních zvířecích masek s řemeslností novocirkusové akrobacie.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka