Opilého řidiče pomohl zastavit policista ve svém volnu

Policista ve svém volnu pronásledoval řidiče, který projížděl obcemi vysokou rychlostí. Při nebezpečné jízdě prorazil pneumatiku u svého vozidla.

Cílená propagace v Plzni

Třiadvacetiletý řidič nadýchal téměř dvě promile alkoholu v dechu. 

Policista sloužící na obvodním oddělení v Rokycanech jel 4. ledna letošního roku kolem 21:00 hod. se svým vozidlem ve svém osobním volnu po silnici II. třídy číslo 605 ve směru od Rokycan na Prahu. Při jízdě zaregistroval  osobní vozidlo značky Škoda Octavia, jehož řidič jel bezohledným způsobem a vysokou rychlostí. Protože tím ohrožoval bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu, policista začal uvedené vozidlo pronásledovat a o celé situaci informoval operačního důstojníka, se kterým byl ve spojení. Řidič při projíždění obce jel rychlostí přes 100 km/h.  Následně si v obci Kařez poškodil pneumatiku, kterou prorazil, když najel na obrubník. Poté se otočil a pokračoval zpět po stejné trase k obci Mýto. Před obcí už byla policejní hlídka se služebním vozidlem, která nebezpečně jedoucí vozidlo zastavila.

Při kontrole policisté zjistili, že vozidlo řídí 23letý muž, který byl očividně silně podnapilý. To potvrdil i výsledek dechové zkoušky, jehož hodnota dosáhla téměř dvě promile.  Jednání řidiče nadále prověřují policisté obvodního oddělení Rokycany, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 11.01.2021 08:01



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka