Opilý řidič jel po D5 šestnáct kilometrů v protisměru

Protiprávní jednání řidiče bylo kriminalisty právně kvalifikováno jako obecné ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Cílená propagace v Plzni

V pondělí okolo desáté hodiny večer přijali policisté na linku tísňového volání hned několik oznámení od řidičů jedoucích po dálnici D5 ve směru jízdy na Prahu,  že se na dálnici setkali v jejich směru jízdy s osobním vozidlem, které jelo v protisměru – tedy ve směru jízdy na Rozvadov. Na dálnici vyjelo ihned několik policejních hlídek, kterým se podařilo řidiče tohoto osobního vozidla zastavit, a to v úseku 108. km. Provedenou dechovou zkouškou bylo zjištěno, že pětatřicetiletý řidič cizí státní příslušnosti je pod vlivem alkoholu – při první dechové zkoušce u něj byla detekována hodnota 2, 38 promile, při druhé ještě vyšší, a to 2, 7 promile. Řidiče vozidla eskortovali policisté na policejní služebnu, umístili do policejní cely a dnes s ním budou provádět řadu procesních úkonů. Tachovští kriminalisté, kteří se tímto případem zabývají, toto jednání kvalifikovali jako obecné ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zároveň  policisté z odboru cizinecké policie provádí potřebné úkony se spolujezdcem řidiče tohoto vozidla,  rovněž cizincem, který u sebe neměl žádné doklady totožnosti, a proto byl převezen na služebnu cizinecké policie.  Jelikož i on byl pod vlivem alkoholu, museli jej policisté nejprve umístit do policejní cely.

S největší pravděpodobností se mohl řidič pohybovat na dálnici již od 92. km u Plzně a v protisměru tak mohl ujet 16 km.  Naštěstí se tato jeho jízda obešla bez dopravní nehody, nevyžádala si tedy ani žádné zranění, za což mohla i duchapřítomnost ostatních řidičů, kteří dokázali na tuto nečekanou a obzvlášť nebezpečnou situaci velmi rychle a správně zareagovat.

"Závěrem bychom chtěli poděkovat řidičům nejenom za to, že nám tuto věc ihned oznámili, ale i za to, že nám nabídli své záznamy z palubních kamer," říká policejní mluvčí Pavla Burešová.

ilustrační foto

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka