Oprava silnice I/19 k Nezbavěticím skončila o 10 dní dříve

Od poloviny dubna probíhala rekonstrukce více jak kilometrového úseku silnice I. třídy č. 19 od křižovatky se silnicí I-20 za obcí Losiná ke křižovatce se silnicí č. II-183 u Nezbavětic.

Jarní servisní akce AUTO CB

Během ní zhotovitelská firma provedla kompletní výměnu konstrukčních vrstev s částečnou sanací a rozšířením v některých nevyhovujících místech. Kromě toho byly opraveny přilehlé sjezdy včetně nových šikmých čel a zatrubnění, dále kompletně vyměněn propustek v místě vyústění této komunikace na hlavní tah Plzeň – České Budějovice. V celém úseku došlo po obou stranách k reprofilaci příkopů a dosypání krajnic s osazením nových směrových sloupků.

Povrch vozovky byl opatřen kvalitnější vrstvou z mastixu s podrcením a novým vodorovným značením, kdy došlo v důsledku úpravy šířkových poměrů ke směrovému oddělení jízdních pruhů a tím i zvýšení bezpečnosti provozu. "Práce na uvedeném úseku se nám podařilo dokončit s předstihem a do plného provozu mohla být stavba předána ve čtvrtek 21. května v odpoledních hodinách," říká šéf plzeňské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Zdeněk Kuťák. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.05.2020 16:26



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka