Oranžové kolo podpořilo v Plasích ProCit a Diakonii Západ

Největší letecká show na západě Čech, tradiční Den ve vzduchu v Plasích na Plzeňsku, přilákala na nevšední zážitky a přátelskou atmosféru tisíce leteckých nadšenců ze všech koutů republiky.

Cílená propagace v Plzni

Kromě zvýšené hladiny adrenalinu v krvi si odnesli i příjemný pocit, velká část z nich totiž v sobotu nasedla na charitativní Oranžová kola Nadace ČEZ, a svým šlapáním pomohla dvěma západočeským neziskovým organizacím. Vyšlapaná částka 100.999 korun tentokrát podpořila občanské sdružení ProCit a Diakonii Západ.

Den ve vzduchu je tradiční leteckou přehlídkou, každoročně pořádanou na letišti aeroklubu v Plasích na Plzeňsku. Může se pochlubit několika prvenstvími i zajímavostmi. Právě zde mohli návštěvníci předchozích ročníků vidět ženu sedící na křídle letícího letadla nebo helikoptéru otevírající láhev piva. Organizátoři dbají na pravidelné novinky v programu a nezapomínají ani na širokou nabídku doprovodných akcí. Letos se proto diváci těšili např. z českých hvězd v Red Bull Air Race Martina Šonky a Petra Kopfsteina a nadšeně šlapali na charitativních oranžových kolech Nadace ČEZ, aby svým výkonem přispěli na účet jedné z organizací. „Jako tradičně byl zájem o minutu na Oranžovém kole, která pomůže neziskovým organizacím v jejich činnosti, obrovský. I přes chladnější počasí přátelská atmosféra Dne ve vzduchu z návštěvníků sálala, svoji energii proto rádi poslali dál na pomoc dobré věci,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Občanské sdružení ProCit pomáhá a podporuje rodiny s dětmi s poruchou autistického spektra (autismem) v Plzni a Plzeňském kraji již sedmým rokem. V současnosti ProCit nabízí nejen volnočasové programy, odborně vedené kurzy pro děti s poruchou autistického spektra (PAS), ale i odbornou speciálně pedagogickou péči, besedy a semináře pro rodiče, pedagogy i veřejnost. „V letošním roce pořádáme jako pilotní projekt Vzdělávací a sportovně - relaxační týdenní pobyt pro rodiny s dětmi s autismem ve Střelských Hošticích a finanční příspěvek 50.551 korun nám moc pomůže. Podobnou částku jsme získali od  Plzeňského kraje a na zbytek uspořádáme veřejnou sbírku,“ řekla předsedkyně sdružení ProCit Irena Vítovcová.

Diakonie Západ je střediskem Diakonie ČCE, druhého největšího poskytovatele sociálních služeb v České republice. Ve více než čtyřech desítkách zařízení nabízí patnáct druhů registrovaných sociálních služeb a další navazující činnosti. Poskytuje komplexní péči lidem s těžkou poruchou autistického spektra, mentálním a kombinovaným postižením, ohroženým dětem a jejich rodinám, seniorům a dalším osobám v nepříznivé životní situaci. Prostřednictvím dceřiné společnosti Možnosti tu jsou o.p.s. zaměstnává osoby s tělesným nebo mentálním znevýhodněním a sociálně podniká. Veškerou svou činností se snaží naplňovat motto Diakonie ČCE: Pomoc má mnoho tváří. „V letošním roce se snažíme získat finanční prostředky na zajištění svozu a rozvozu klientů do našich zařízení v Soběkurech, Merklíně a Plzni. Bohužel nemůžeme tyto náklady hradit z dotací od státu a kraje. Naši klienti dostávají příspěvek na mobilitu ve výši 400 korun na měsíc, který je však zcela nedostačující. Proto jsme moc rádi, že získané peníze v částce 50.448 korun od Nadace ČEZ můžeme použít právě na dopravu," uvedl Tomáš Benda, koordinátor FR projektů a akcí Diakonie Západ.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka