Ordinace dětského praktika v Hrádku se přestěhovala

Ordinace praktického lékaře pro děti a dorost, kterou v Hrádku provozuje Rokycanská nemocnice, působí od pondělí v nových prostorách.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hrádecká radnice totiž letos dokončila první etapu rekonstrukce prvorepublikové vily v ulici 1. Máje 38, v níž obnovuje zdravotnické středisko. Kromě dětského praktika působí ve vile i interní a diabetologická ambulance a do budoucna by měl přibýt i ženský lékař. Ordinační doba dětského lékaře zůstává stejná jako dosud. A nadále lékař registruje i nové pacienty. Změnilo se jen telefonní číslo do ordinace. Nové je 778 725 342 a k dispozici je vždy v ordinační době ambulance.

Ordinační doba zůstává
PO | 8 - 10  (nemocní)
        10 - 12  (prevence, kontrola, admin)
ÚT | 8 - 10  (nemocní)
       10 - 12  (prevence, kontrola, admin)
       13 - 15  (novorozenci, návštěvy)
ČT | 8 - 10  (nemocní)
       10 - 12  (prevence, kontrola, admin)
PÁ | 14 - 17 (objednaní - MUDr. Starková)
Odběry krve - PO, ÚT, ČT  | v 7:30
Mimo ordinační dobu a v době dovolené zajišťuje péči oirdinace PLDD v nemocnici, která má přístup do databáze pacientů PLDD Hrádek - tel. pro konzultace 371 762 110

„Tato vila patřila původně místním železárnám, které zde měly administrativu a bydleli zde její představitelé. V 60. letech se ale přestavěla na malometrážní byty a o další desítky let později zde vzniklo zdravotnické středisko. To zde působilo až do roku 2007, kdy nový majitel vilu opět upravil na byty, ale jinak o nemovitost ani zahradu příliš nepečoval. Když ji tedy před čtyřmi lety prodával, rozhodla se radnice, že ji koupí, opraví a vrátí sem lékařské ordinace,“ popisuje starostka Hrádku Marcela Sobotková s tím, že bylo třeba vilu napřed vyklidit, zbavit ji přístavků, vysušit a upravit dispozice pro potřeby ordinací a pacientů.

Zároveň nechala radnice sanovat zahradu od přerostlých neudržovaných stromů a nechala vysadit nové a dále zasít trávu, vytvořit parkovací místa a dále vila získala i bezbariérový přístup. První dvě ordinace se nachází v prvním podlaží.

Ambulance dětského praktika nejen, že je v rekonstruovaných prostorách, ale má kompletně i nový nábytek a vybavení. „V čekárně je kromě sedaček i dětský koutek na hraní a samozřejmě toaleta. V samotné ambulanci pak veškeré potřebné vybavení a výzdoba tak, aby se tu děti, i když přicházejí se zdravotními potížemi, cítily příjemně. Věříme, že naši pacienti i rodiče změnu uvítají a bude se jim zde líbit,“ říká primářka dětského oddělení Rokycanské nemocnice Jaroslava Paduchová s tím, že ordinace mají vyhrazená i parkovací místa přímo v ulici před vilou.

Provoz hrádecké ordinace praktického lékaře pro děti a dorost je každé pondělí, úterý, čtvrtek v dopoledních hodinách a pátek odpoledne. Mimo to ale mohou pacienti navštívit i dětskou ambulanci přímo v nemocnici. „Do ordinace můžeme registrovat nové pacienty. Kapacity máme dostatečné. Pokud by jich přibylo větší množství, jsme připraveni ordinační dobu v Hrádku dle potřeby rozšířit,“ doplňuje primářka. 

Ordinace PLDD v ROkycanech a Hrádku nabízí
Ordinace PLDD - Hrádek - 1. Máje 38  | 778 725 342 (volat v ordinančí době ambulance)

Ordinace PLDD - Rokycany  - Voldušská 750 (nemocnice)  |  371 762 110

Přijímáni jsou jak novorozenci (prvoregistrace), tak i děti a mládež do 19 let (např. z důvodu přistěhování z jiné spádové oblasti aj.).
Provoz ambulancí je od pondělí do pátku (v Hrádku mimo středy, ale lze využít péči v ordinaci PLDD v Rokycanech). Ambulance mají dostatečné kapacity. V případě potřeby lze ordinační dobu rozšířit.
Ordinace mají nadstandardní a moderní přístrojové vybavení a jsou velmi dobře zásobeny léky pro řešení akutních stavů. 
Telefonické konzultace akutních stavů jsou možné denně (o víkendu se sloužícími lékaři na dětském odd. nemocnice).
Ordinace nabízí standardní péči ordinace praktického lékaře pro děti a dorost (např. řešení akutních stavů, konzultace, preventivní péče, pravidelné preventivní prohlídky, vydávání potvrzení o zdravotním stavu aj.)
Specializovaná pediatrická péče (dětská nefrologie, dětská gastroenterologie) a velmi dobrá dostupnost komplementárních vyšetření např. sono, laboratorní, rentgenové a vyšetření specialistů (např. v oborech ORL, oční, chirurgie, ortopedie, kožní aj.)
Návaznost na klinickou péči

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka