Organizátoři sportovních akcí v Plzni mohou žádat o dotace

Radní města Plzně na svém posledním zesedání schválili vyhlášení nového dotačního programu Podpora sportovních akcí na území města Plzně pro rok 2023.

Cílená propagace v Plzni

Vyhlašuje ho Odbor sportu Magistrátu města Plzně. Žádosti budou přijímány od 15. března.

„Je to zcela nový dotační titul,“ podotkl radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy. „Vychází z Koncepce sportu města Plzně na léta 2021 až 2030 a zároveň reaguje na požadavky pořadatelů sportovních akcí v Plzni,“ dodal Tomáš Morávek s tím, že žadatelé budou rozděleni do tří skupin podle toho, zda rozměr akce je regionální, národní nebo mezinárodní. „Minimální dotační částka bude 10 tisíc korun, maximální se pak bude řídit právě rozměrem akce a bude tedy 30 tisíc korun pro regionální sportovní akci, 50 tisíc korun pro národní a 80 tisíc korun pro mezinárodní,“ vysvětlil Tomáš Morávek s tím, že pořádající subjekt regionální sportovní akce musí mít sídlo na území města Plzně, u národních a mezinárodních akcí může být pořadatelem jakýkoliv subjekt. Větší a významnější akce pak budou řešeny individuálně. 

Pokračuje také spolupráce magistrátního odboru sportu a Správy veřejného statku města Plzně v případě, že dotované sportovní akce se budou konat ve veřejném prostoru. Podmínkou k proplacení dotace totiž bude i to, že veřejný prostor bude po skončení akce předán v pořádku a uklizený. 

„Žádosti budeme přijímat od 15. března letošního roku průběžně, téměř až do konce roku, přesněji do 30. listopadu 2023,“ upozornil Tomáš Morávek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka