Oslavte Den Evropy sobotním výšlapem na Chlum

Na Chlum z Evropy vedou šlápoty – tak se jmenuje akce pro nadšené turisty a hlavně rodiny s dětmi, která se uskuteční v sobotu 9. května v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Společně ji připravili Eurocentrum Plzeň, Europe Direct Plzeň, Středisko volného času Radovánek a KČT, odbor Bolevec Plzeň.

 „Na rozhlednu Chlum bude vyznačena krátká, nenáročná cesta. Během ní mohou děti i rodiče nebo prarodiče hrát poznávací stopovačku. Nahoře všechny čeká výstup na rozhlednu a spousta zábavných her a hlavolamů. K posilnění zde návštěvníci dostanou špekáčky, které se budou opékat na připraveném ohništi,“ zve Milan Severa z Europe Direct. 

 Start je na konečné trolejbusu číslo 16 na Doubravce mezi 9 a 10:30 h, cíl na rozhledně na Chlumu až do 17 hodin. Trasy jsou připraveny tři, v délce 4, 10 a 20 km. 

 Pochod Na Chlum z Evropy vedou šlápoty je oslavou Dne Evropy a zároveň připomínkou dob, kdy Evropou, stejně jako dnes, mohli volně chodit lidé za prací, na zkušenou a za obchodem. Kromě toho chce připomenout i významnou pozici české turistiky jakožto národního fenoménu své doby.

Den Evropy, 9. květen, je jedním ze symbolů Evropy a Evropské unie. Je připomínkou 9. května 1950, kdy francouzský ministr zahraničních věcí Robert Schuman představil myšlenku mírové spolupráce v Evropě. Proto bývá někdy také nazýván Schumanův den. Letos slaví jeho myšlenka již 65. výročí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
08.05.2015 17:02



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka