Oslavy republiky přilákaly tisíce lidí. Město také losovalo výherce Spolu pro Plzeň

Tisíce lidí v Plzni oslavily ve čtvrtek 28. října 103. výročí vzniku republiky. Pestrý program připravilo město spolu s partnery zdarma či za zvýhodněné vstupné.

Jarní servisní akce AUTO CB

Lidi přilákal do muzeí, galerií, parků, na sportoviště, do zoologické zahrady, na Jiráskovo náměstí, do divadla i na další místa. Den vyvrcholil ohňostrojem na náměstí Republiky, kterému předcházel vzpomínkový akt u Památníku národního osvobození na náměstí T. G. Masaryka. Z vedení města Plzně se jej zúčastnil primátor Martin Baxa a jeho náměstek Michal Vozobule.

„Vím, že naše společnost je v současné době velmi rozpolcena a že mnozí lidé státu nedůvěřují. Přesto si musíme připomínat, že zodpovědnost za život společnosti, za život našich blízkých i za život lidí nám neznámých nese každý z nás. Je to náš mravní úkol a projev naší lidskosti. Každý z nás ovlivňuje podobu našeho státu i to, jak zvládneme všechny obtížné situace a krize,“ řekl při svém proslovu primátor Martin Baxa.

Podle primátora vnesl do základů vznikajícího státu ideály humanismu, demokracie a svobody především Tomáš Garrigue Masaryk. Právě pro tyto ideály, které osobně zastával a propagoval celý svůj život, se stal neodmyslitelnou, rezonující a stále vzývanou součástí českých dějin. „My bychom na něj měli navazovat, jeho ideálů a vizí bychom se měli pevně držet a neustále je prosazovat. Jsem přesvědčen, že jedině tak budeme mít slušný, prosperující, důstojný a sebevědomý stát. Tím bychom dnešní výročí uctili vůbec nejlépe,“ dodal Martin Baxa, který při shromáždění také zavěsil stuhu na prapor Československé obce legionářské u příležitosti 100. výročí jejího založení. Součástí akce bylo i složení slibu novými strážníky Městské policie Plzeň.

Organizátoři spokojeni

„Jsme spokojeni, různé cíle odhadem navštívilo kolem 30 tisíc lidí, čímž se blížíme k minulým letům. Velký zájem byl například o zoologickou zahradu, do níž přišlo zhruba 6700 lidí, do Techmanie Science Center zavítalo 3200 návštěvníků. Lákaly ale i menší cíle, například Loosovy interiéry, historické podzemí, obrovský zájem byl o prohlídky vnitřních prostor radnice na náměstí Republiky, lidé ale využili i zvýhodněné vstupné do bazénů a podobně,“ dodala Jana Komišová, vedoucí Odboru prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně. Speciální program zval letos na Jiráskovo náměstí. Celodenní nabídku tam připravila Nadace Proměny Karla Komárka ve spolupráci s?městem Plzní i organizací Post Bellum. Série tematických akcí se týkala minulosti i budoucnosti Jiráskova náměstí na Slovanech.

Spolu pro Plzeň

Součástí slavnostního dne bylo také vylosování výherců v soutěži Spolu pro Plzeň, která podporuje místní podniky zasažené koronavirovou krizí. Vyhlásilo ji město Plzeň spolu s iniciativou Musíme si pomáhat v Plzni. Lidé od 1. června 2021 sbírali razítka na speciální kartu při návštěvě kaváren, restaurací, bister a podobně, a to za útratu vyšší než 100 korun.

Hrací karty lidé odevzdali organizátorům a ty byly 28. října 2021 slosovány. Hlavní výhrou je elektroskútr. Ve druhém kole bylo zapojeno 109 subjektů – pouze gastroprovozy. Do slosování bylo zařazeno 289 karet ze schránky + 645 platných hracích karet.
 
Vylosováni byli a výhry získají:

    1. ZOO Plzeň – roční rodinná permanentka 2+2 – číslo karty 8161
    2. Divadlo J. K. Tyla v Plzni – 4x dárkový poukaz na vstupenky z produkce DJKT – číslo karty 7526
    3. Techmania Science Center Plzeň – roční rodinná permanentka – číslo karty 2495
    4. Plzeňská vstupenka – dárkový poukaz – číslo karty 12732
    5. Plzeňská vstupenka – dárkový poukaz – číslo karty 9935
    6. Plzeňská filharmonie – rodinný poukaz na koncert PF v sezoně dle výběru – číslo karty 9171
    7. Měšťanská beseda – dárkový poukaz – číslo karty 6677
    8. Bazén Slovany – 2x permanentka na 20 hodin – číslo karty 9662
    9. FC Viktoria Plzeň – sezonní permanentka – číslo karty 654
    10. Plzeňský Prazdroj – 4x dárkový poukaz na prohlídku pivovaru a dárkový poukaz do prodejny – číslo karty 7405
    11. ELEKTROSKÚTR – číslo karty 13262
 
Záznam losování je uveden na facebooku Plzeň.eu a Musíme si pomáhat v Plzni a čísla výherních karet na www.musimesipomahatvplzni.cz a www.plzen.eu, kde se taky mohou výherci dozvědět o pravidlech vyzvednutí výhry. Výherci si cenu mohou vyzvednout po domluvě na tel.: 727 960 121 nebo prostřednictvím e-mailu: kuzelikovaa@plzen.eu nejpozději do 19. listopadu 2021. Pokud k vyzvednutí do tohoto data nedojde, nárok na výhru zaniká.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka