Otestovali jsme velké SUV ŠKODA KODIAQ oceněné Red Dot Award za vynikající design

Porota s mezinárodním obsazením udělila novému SUV ŠKODA KODIAQ renomovanou cenu za design za rok 2017. Jedná se již o jedenáctou cenu Red Dot Award pro značku ŠKODA. Plzeňský autosalon Autoservis Nedvěd s.r.o. nám nejnovější vůz ŠKODA KODIAQ zapůčil k otestování a bylo to parádní svezení.

Cílená propagace v Plzni

Nové SUV ŠKODA KODIAQ a také model ŠKODA OCTAVIA COMBI si na základě rozhodnutí mezinárodní poroty odborníků odnášejí ceny 'Red Dot Award'. Zcela přepracovaný kompaktní vůz ŠKODA OCTAVIA COMBI a nové velké SUV značky ŠKODA tak získávají jedno z celosvětově nejznámějších a nejuznávanějších designerských ocenění. Modely značky ŠKODA tak pokračují ve svém vítězném tažení, neboť se jedná o zisk již desáté a jedenácté ceny Red Dot od roku 2006.

„Jsme na tato ocenění velice hrdí,“ říká Karl Neuhold, vedoucí designu exteriéru ve ŠKODA AUTO. „Hledáme krásu v jednoduchosti a snažíme se skloubit funkčnost a estetiku. Naše linie jsou čisté, ostré a inspirované tradicí výroby českého křišťálu. Říkáme tomu krystalický design. Tyto prvky se nachází jak v exteriéru, tak i v interiéru, což činí naše modely jedinečnými,“ dodává Neuhold.

Redakční test nového SUV ŠKODA KODIAQ dopadl na jedničku

Děkujeme plzeňskému autosalonu Autoservis Nedvěd s.r.o. za zapůjčení atraktivního modelu KODIAQ a za šanci projet se v absolutně nejnovějším voze značky ŠKODA se sedmi sedadly.

Jaké jsou naše TOP10 dojmy z testovací jízdy?

  1. Uchvátil nás design exteriéru (cena za design nás nepřekvapila, nové SUV je robustní a zároveň velmi elegantní a sexy)

  2. Interiér je velmi povedený, příjemný a prostorný (nové SUV značky ŠKODA si vás získá nejen vzhledem ale také užitným prostorem)

  3. Bohaté asistenční systémy (například jsme otestovali asistenta pro udržení vozu v jízdních pruzích na dálnici a funguje spolehlivě na 100 %)

  4. Síla motoru a dynamické zrychlení (SUV ŠKODA KODIAQ je silný vůz, ve kterém máte jistotu zrychlení a bezpečného předjíždění - otestováno na dálnici i okresní silnici)

  5. Sedm sedaček se pro rodinné výlety vždycky hodí (otestovali jsme variantu se 7 sedadly ve 3 řadách. Třetí řada sedaček je připravená ke sklopení a tím získáte větší úložný prostor)

  6. Spolehlivé, silné a zároveň jemné brzdy (velmi oceňujeme precizní, účinné a zároveň jemné brzdící systémy)

  7. Nadstandardní prostor pro řidiče (první dosed na místo řidiče byl úžasný a ten pocit velkého prostoru stojí za vyzdvihnutí. Doporučujeme!)

  8. Parkovací kamera (tady není potřeba více komentářů - zadní kamera je šikovný a velmi užitečný bezpečnostní prvek)

  9. Možnost nabíjení telefonů pomocí USB na zadních sedačkách (2.řada sedadel)

  10. Šikovné přihrádky kam se podíváte (na doklady, na odpadky...atd.)

Závěr testovací jízdy: Nový model ŠKODA KODIAQ jednoznačně doporučujeme všem milovníkům vozů SUV. Kde si můžete nové velké SUV ŠKODA KODIAQ prohlédnout a případně zakoupit? Navštivte plzeňský autosalon Autoservis Nedvěd s.r.o., který je autorizovaným prodejcem a servisem vozů značek ŠKODA, SUZUKI a také autorizovaný servis CHEVROLET.

KONTAKTY:

Autoservis Nedvěd s.r.o.

Štefánikova 912/104

Plzeň-Černice, 326 00

Telefon: +420 377 240 154

E-mail: skoda@autoservisnedved.cz

Web: http://www.autoservisnedved.cz

O ocenění Red Dot Award

Prvky krystalického designu jsou u nového modelu ŠKODA KODIAQ a modernizovaného modelu ŠKODA OCTAVIA vidět například ve struktuře světlometů. Inspirací pro tento sofistikovaný design je tradiční umění českých sklářů.   

Oba modely, jak nové velké SUV, tak i bestseller v kompaktní třídě, bodují také jako všechny vozy ŠKODA mimořádnou nabídkou prostoru, inovativními řešeními konektivity a celou řadou asistenčních systémů, které bývají nabízeny ve vozech vyšších tříd. I díky těmto kvalitám dokázaly oba modely přesvědčit porotu obsazenou vysoce uznávanými odborníky v oboru. 

Aby mohly být produkty vyznamenány touto renomovanou cenou za design, musí vynikat v kritériích jako např. stupeň inovace, kvalita designu, funkčnost a ohleduplnost k životnímu prostředí. Naživo a v místě konání akce diskutuje a posuzuje nezávislá porota ,Red Dot Award' každý jednotlivý návrh. Cena ,Red Dot' je celosvětově považována za etalon kvalitního produktového designu a letošní ročník je již 62. v pořadí. Ročně se v soutěži uchází o ceny přibližně 5 000 účastníků, kteří letos pocházeli z 54 zemí. Ocenění  se tak řadí k těm nejznámějším v oblasti designu na světě. Přibližně 40členná porota se skládá z nezávislých výtvarníků, profesorů designu a odborných novinářů. 

Vitríny s oceněními nyní v Mladé Boleslavi zdobí jedenáct renomovaných cen Ret Dot Award. Jako první ji v roce 2006 získala ŠKODA OCTAVIA COMBI. V roce 2007 obdržela tuto cenu ŠKODA ROOMSTER a druhá generace vozu ŠKODA FABIA. Třetí generace tohoto modelu byla touto cenou rovněž vyznamenána, a to v roce 2015. Dvojí vítězství si odnesla značka ŠKODA v roce 2010, a sice prostřednictvím modelů ŠKODA SUPERB COMBI a ŠKODA YETI. V roce 2013 vyhrála ŠKODA RAPID, která poprvé představila nový designový jazyk značky. O rok později tuto cenu obdržela ŠKODA RAPID SPACEBACK, v roce 2016 byla vyznamenána vlajková loď značky ŠKODA SUPERB. 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka