Padělal dvoutisícovky a tisícovky

Kriminalisté odboru hospodářské kriminality obvinili muže ze spáchání zločinu. Na tiskárně vyrobil padělky bankovek a uvedl je do oběhu.

Jarní servisní akce AUTO CB

   Kriminalisté Odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájili v těchto dnech trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže z Holýšova, kterého obvinili ze spáchání zločinu padělání a pozměnění peněz. Obviněný muž ve svém bydlišti v úmyslu získat majetkový prospěch vyrobil reprografickým tiskem za využití multifunkční tiskárny celkem 46 kusů padělků dvoutisícové bankovky a dále 26 kusů padělků bankovky nominální hodnoty 1 tisíc korun.

      Tyto padělky pak uvedl do oběhu a vydával je za pravé, a to vložením do vkladových bankomatů na bankovní účty, několika padělky pak platil v obchodech a na čerpacích stanicích na Plzeňsku a v Praze. Padělané bankovky byly zjištěny při kontrolách tržeb a také validátorem bankovek bankomatu. V průběhu vkládání peněz totiž probíhá kontrola pravosti a platnosti bankovek dle zákona. V případě, že bankovky jsou zadrženy z důvodu podezření na jejich padělání nebo z důvodu nestandardního poškození, nejsou započítány do vkladu a jsou následně zaslány do České národní banky k posouzení pravosti. Tak tomu bylo i v tomto případě. Banka je poté schopna určit, ze kterých vkladových transakcí bankovky pocházejí a také na jaký bankovní účet měly být vloženy. Tyto informace poté dovedly kriminalisty k výše uvedenému muži. Obstarali si příkaz k domovní prohlídce a domovní prohlídku vykonali. Obviněný při ní vydal věci důležité pro trestní řízení a k padělání bankovek se přiznal. Chtěl vyřešit svou rodinnou a finanční situaci. Je stíhaný na svobodě, hrozí mu trest odnětí svobody na tři roky až osm let.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 27.07.2022 07:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka