Paměť národa chystá poprvé příměstský tábor

Letní prázdniny jsou za námi a rodiče začínají řešit, jak zaplnit volný čas svých ratolestí během školního roku.

Jarní servisní akce AUTO CB

A dřív, než se nadějí, je tu říjen a s ním prázdniny podzimní. Letos připadají na 29. a 30. října a Paměť národa Plzeňský kraj na ně přichystala svůj první příměstský tábor. Jmenuje se Svoboda za všechny prachy a bude věnován plzeňským událostem z června 1953, ale nejen jim.

„V listopadu si připomínáme třicet let od pádu komunistické totality, třicet let života ve svobodě. Cesta, která k těmto událostem vedla, začala ale mnohem dřív: v Plzni 1. června 1953, kdy lidé v komunistickém bloku povstali proti režimu vůbec poprvé,“ vysvětluje ředitelka plzeňské pobočky Paměti národa Markéta Čekanová, proč pro tábor zvolili právě toto téma.

 Děti se během dvou dnů seznámí s plzeňskými událostmi kolem měnové reformy, s revoltou, soudními procesy i vystěhováváním lidí z domovů. Zasadí svou rodinu do kontextu dějin 20. století. Zamyslí se nad významem svobody a peněz i nad funkcí médií ve společnosti. „Aktivity, které jsme pro děti v rámci tábora připravili, vycházejí z našich zážitkových workshopů, projektu Příběhy našich sousedů nebo interaktivních turistických tras Místa Paměti národa. Děti se také setkají s pamětníkem, který jim bude vyprávět svůj příběh. Ten pak zpracují a na závěr krátce odprezentují rodičům,“ přibližuje Markéta Čekanová náplň tábora.

 Tábor Paměti národa se bude konat v jejím plzeňském sídle a cena 1 000 Kč za dítě zahrnuje i jídlo a pití. Další informace získají rodiče u události na facebooku Paměť národa Plzeňský kraj či na e-mailu PametNarodaPlzen@postbellum.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka