Papoušek bez části zobáku i andulka čekají na majitele

V sobotu 14. 8. 2021 ve 20:20 hod. převzala odchytová služba Městské policie Plzeň v ulici Luhová, Plzeň – Malesice od náhodného nálezce nádherně vybarveného staršího papouška Alexandra velkého.

Jarní servisní akce AUTO CB

Létajícího papouška plzeňským zvířecím záchranářům hlásili střídavě obyvatelé Radčic a Malesic již několik dní, ale odchytit se ho podařilo až tuto sobotu. Alexandr nemá horní část zobáku, o kterou pravděpodobně přišel již v chovu u svého původního majitele. I přesto, že chybějící horní čelist zobáku je pro každého ptáka kolikrát i fatálním handicapem, tento papoušek se naučil s defektem fungovat a zdatně se nakrmí a loupe třeba i slunečnicová semena. "Bylo by dobré, aby se nám co nejdříve ozval jeho majitel a papouška si u nás převzal," říká šéf plzeňských zvířecích záchranářů Karel Makoň.
 
 Žlutá andulka
 
To samé platí i o samečkovi žluté andulky dovezeného rovněž Městkou policií Plzeň. Ta byla odchycena 11. 8. 2021 v Plzni na Borech v ulici V Bezovce 32. Andulka má chovatelský kroužek a rovněž by bylo žádoucí, aby si ji její majitel vyzvedl co nejdříve. "Servis a péče o uniklá zvířata domácí či exotická není naší hlavní náplní a na dlouhodobý chov těchto zvířat nejsme úplně ideálně vybaveni," dodává Karel Makoň.

foto: desop 
 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka