Park u hotelu Prusík v Konstantinových Lázních hostí ve středu folklorní večer

Zahajovací vystoupení 19. Mezinárodního folklorního festivalu CIOFF Plzeň 2015 proběhne dne 3.6.2015 v 19.00 hodin v jediných lázních Plzeňského kraje, v Konstantinových Lázních.

Jarní servisní akce AUTO CB

V amfiteátru v lázeňském parku u hotelu Prusík si návštěvníci jako první vychutnají taneční vystoupení a atmosféru nadcházejícího festivalu, který hostí Plzeň.

Představí se soubory z České republiky, a to konkrétně Soubor písní a tanců Jiskra 58 a Dětský folklorní soubor Jiskřička. Dětský soubor písní a tanců Jiskřička byl v Plzni založen v roce 1982 jako zdroj tanečníků pro dospělý soubor Jiskra. V roce 1986 přibyla k dvěma tanečním složkám dětská lidová muzika. Jiskřička od svého založení zpracovává dětský folklór jihozápadních Čech, především z Plzeňska a Chodska.

Z Bulharska do Konstantinových Lázní zavítá folklorní soubor Shopski Ensemble. Bulharský soubor Shopski vznikl v roce 1967. Do Plzně přijíždí z Elin Pelin, oblasti ležící v blízkosti hlavního města Sofie. Soubor tvoří taneční, hudební a pěvecká složka. V repertoáru souboru jsou tradiční lidové tance z různých regionů Bulharska. 

Exotickou hvězdou letošního festivalu bude jistě soubor „Saursir dance academy“, který přiletí z ostrovního státu Srí Lanka v jihovýchodní Asii. Jedná se o skupinu, která umění Srí Lanky prezentuje na velmi vysoké úrovni, o čemž svědčí i mnohá ocenění a vyznamenání. Soubor se věnuje tradiční tancům ze Srí Lanky, které nejen evropské diváky překvapí a nadchnou svým bohatstvím. V repertoáru souboru jsou například rituální tance a zpěvy doprovázené hrou na buben, tance v maskách, nebo tance s ohněm.

„ Tímto vystoupením kulturní léto teprve začíná, připraveny jsou letní koncerty i multižánrové festivaly pod širým nebem. Každou prázdninovou sobotu je  připraveno vystoupení Hudební pergoly a celé léto pak v září zakončuje VI. ročník Šrapnelu“, dodává Dana Bešťáková, obchodní manažerka lázní.

Pro všechny, tedy i zdravé návštěvníky a rodiny s dětmi, je pak připraveno moderní turistické zázemí s desítkami kilometrů cyklistických tras, inline stezka, naučné stezky a možnosti rekreačního vyžití, včetně  Wellness centra Konstantin. Nabídku letních pobytů a ostatní programy naleznete na internetových stránkách.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka