Parkoviště ve skvrňanské Lábkově bude větší

Městský obvod Plzeň 3 aktuálně zahajuje další z mnoha investičních akcí, která je tentokrát zaměřena na celkovou rekonstrukci a zejména zvětšení parkovací plochy v Lábkově ulici v plzeňských Skvrňanech.

Cílená propagace v Plzni

„Realizace akce přispěje k celkové reorganizaci stávajícího parkování ve slepé Lábkově ulici. Bude realizováno 174 šikmých parkovacích stání provedených z dlažby umožňující vsakování dešťových vod. Navýšení počtu parkovacích stání oproti dnešnímu stavu představuje cca 100 míst. Dále bude postavena nová asfaltová komunikace a dlážděné chodníky včetně úpravy veřejného osvětlení. Obvod investuje do této akce přes 12 milionů korun včetně DPH“, přibližuje Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

„Bohužel v průběhu stavby logicky dojde k nezbytným negativním dopadům do života obyvatel v sousedství. Jedná se zejména o výrazné omezení možnosti parkování, neboť po dobu výstavby nebude možné využívat stávající odstavnou plochu. Dále bude pro veškerou dopravu uzavřen úsek Lábkovy ulice od křižovatky s ulicí Vejprnická po křižovatku s ulicí Karla Steinera. Za dočasná nezbytná omezení a nepříjemnosti související s realizací investiční akce se obyvatelům předem omlouváme“, dodává Petr Baloun.

Nová komunikace bude obousměrná. Úsek dlouhý cca 90 m je směrově rozdělen dělícím ostrůvkem. U parkovacích stání je navrženo rozšíření komunikace pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu při vyjíždění. Stávající nebezpečné dopravní napojení na ulici Vejprnická bude nahrazeno novou úpravou celé křižovatky. Mezi parkovacími místy budou vstupy navázané na stávající chodník a schodiště. To samé se týká i oddělené stezky pro cyklisty a chodce.

„Parkování v Plzni a vůbec  na městských obvodech je čím dál tím více složitější. Nejinak je tomu i na „Trojce“. Proto jsem velmi rád, že touto investiční akcí nejenom zmodernizujeme a zvelebíme část Lábkovy ulice a její okolí, ale také zajistíme 174 tolik potřebných regulérních parkovacích míst, která budou vybavena speciální dlažbou umožňující vsak dešťových vod, což přispěje k uchování vody v krajině a nezatíží městskou kanalizaci“, říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 5 roky

    a kde budeme parkovat těch půl roku než se stavba dodělá,myslel na to někdo?Mám parkovat někde kilometr nebo víc od baráku?nebo vzniknou parkovací místa po dočasnou dobu stavby?

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka