Parta mladých slavila v plzeňském parku narozeniny. Mají problém

V sobotu před desátou hodinou večerní prověřovala hlídka městské policie telefonické oznámení o bavící se partičce mladých ve Vrbovecké ulici.

Cílená propagace v Plzni

Posléze bylo zjištěno, že jde o čtveřici náctiletých ve věku 16ti až 18ti let. Posedávali na lavičce v parku, přičemž porušovali mimo jiné řadu vládních opatření. Kromě omezení vycházení, nedodržovali povinnost mít zakrytá nos a ústa, porušovali ještě zákaz shlukování, navíc vzniklo podezření, že konzumovali alkohol.  Tomu, že někdo na místě popíjel, nasvědčovaly láhve kolem nich. O všech zákazech celá skupinka věděla, přestupků si byla vědoma, ale chtěla oslavit narozeniny s přítomným kamarádem.  Dechová zkouška, kterou všichni podstoupili, měla u každého pozitivní výsledek. Šestnáctileté dívky nadýchaly přes 0,3 promile,  jejich o rok starší kamarád pak 0,75 promile a  u nejstaršího z nich  se přístroj zastavil na hodnotě 0,81 promile.

Osoby mladší 18ti let si museli vyzvednout jejich zákonní zástupci. Záležitost bude řešit správní orgán a případy nezletilých pod vlivem alkoholu budou odeslány jako poznatek orgánu sociálně právní ochrany dětí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.11.2020 14:07



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka