Pattonovo muzeum na Den veteránů promítne historický film od kapely Sabaton

Muzeum Patton Memorial Pilsen se 11. listopadu u příležitosti Dne veteránů stane jedním ze čtyř českých muzeí, ve kterých se bude promítat historický film švédské metalové hudební skupiny Sabaton.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Animovaný snímek „The War To End All Wars“ vypráví na základě skladeb ze stejnojmenného alba kapely devět příběhů z první světové války. Cílem charitativního projektu je přitáhnout pozornost fanouškovské základny k zásadním historickým tématům a přivést je do muzeí. Součástí vstupenky na promítání je také prohlídka muzea.

„Jedná se o největší benefiční projekt svého druhu, který je unikátní sám o sobě. Světoznámá metalová kapela se rozhodla podpořit vojenská a historická muzea a přitáhnout tak pozornost k historickým událostem, na které bychom pro budoucí dobro lidstva neměli zapomínat. Je skvělé, že Patton Memorial Pilsen bude jedním z nich,“ říká náměstkyně primátora Lucie Kantorová.

Švédská metalová kapela Sabaton se ve své tvorbě dlouhodobě věnuje historickým tématům. Animovaný dokumentární film „The War To End All Wars“ vznikl ve spolupráci s Yarnhub Animation Studios. Vypráví 9 příběhů z první světové války. Každý z nich vychází z jedné z písní ze stejnojmenného alba. Diváci se tak blíže seznámí se srbskou válečnou hrdinkou Milunkou Savič, prožijí události kolem vánočního příměří na západní frontě a stanou se očitými svědky několika konkrétních bitev.

„Cílem projektu History Rocks je přivést do muzeí zabývajících se historickou a vojenskou tematikou co nejvíce členů stomilionové fanouškovské komunity Sabatonu. Během dvoutýdenního období kolem Dne veteránů se do něj zapojí více než stovka muzeí ze 30 zemí z celého světa. V Patton Memorial Pilsen nebudeme promítat přímo v expozici, ale ve vestibulu muzea. Projekce se budou konat po celý den ve dvouhodinových intervalech tak, aby diváci měli dostatek času i na prohlídku samotného muzea,“ uvádí Ivan Rollinger, kurátor muzea Patton Memorial Pilsen, které sídlí v bývalém kulturním domě Peklo v Pobřežní ulici v Plzni.

Film bude promítán v angličtině s českými titulky. Cena vstupenky na promítání filmu „The War To End All Wars“ je 150 korun. Součástí vstupného je prohlídka muzea Patton Memorial Pilsen. Fanoušci Sabatonu i historie si mohou vstupenky zakoupit online na Plzeňské vstupence anebo na pobočkách Turistického informačního centra Visit Plzeň vedle radnice či na Palubě Hamburk.

Den válečných veteránů si každoročně připomínáme 11. listopadu, symbolicky v den, kdy skončila první světová válka. Název filmu The War To End All Wars odkazuje právě na první světovou válku. Na tu se často nahlíželo jako na válku, která ukončí všechny další války. Pro plzeňské muzeum Patton Memorial Pilsen je toto datum výjimečné také tím, že 11. listopadu 1885 se narodil generál George S. Patton.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka