Pavel Bucha přestupuje z Viktorie do FC Cincinnati

Pětadvacetiletý Pavel Bucha již neodcestoval s týmem Viktorie na herní soustředění do španělského Benidormu. Místo něj zamířil do Ohia, kde ve středu zpečetil svůj přestup do týmu FC Cincinnati.

Cílená propagace v Plzni

„Když k nám Pavel Bucha přicházel, věděli jsme, že je v něm obrovský potenciál. Postupným vývojem se z něj stal náš důležitý hráč našeho týmu a výrazně přispěl například k zisku mistrovského titulu a postupu do Ligy mistrů. Nyní na něj přišla nabídka, která je hlavně pro něj i velkou životní výzvou,“ říká sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

„Pavlovi chceme touto cestou poděkovat za skvělé roky v našem dresu a všichni mu přejeme, aby se dokázal v americké soutěži prosadit. MLS prožívá velký fotbalový růst a je to pro něj po všech stránkách zajímavé angažmá. I na tomto příkladu se jasně ukazuje naše cesta a vize,“ dodává Daniel Kolář.

„V prvním řadě bych chtěl poděkovat všem v klubu za všechno, co jsme společně prožili. Strávil jsem ve Viktorce přes pět let, na které nikdy nezapomenu. A poděkování patří i fanouškům, kteří mě vždy podporovali a hrát před nimi pro mě vždy bylo výjimečné. I na dálku budu klubu dál držet palce a pozorně sledovat výsledky,“ vzkazuje Pavel Bucha.

„Pavlův přestup do USA může být pro některé fotbalové fanoušky překvapivý, nicméně MLS je v našich očích soutěží s obrovským fotbalovým a marketingovým potenciálem, který bude umocněn světovým šampionátem v roce 2026. Stále se vylepšující sportovní infrastruktura, stoupající zájem médií, a především stále narůstající fanouškovské zázemí dělá z MLS jeden z nejperspektivnější fotbalových trhů světa,“ doplnil Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Pavel Bucha přišel do Viktorie Plzeň v létě 2018, v červenomodrém dresu odehrál celkem 121 ligových zápasů, v nichž vstřelil 22 gólů. V rámci evropských soutěží přidal dalších 29 utkání a tři branky, v domácím poháru 12 zápasů a třikrát se zapsal mezi střelce. V sezoně 2021/2022 slavil s Viktorkou mistrovský titul a následně si zahrál i základní skupinu UEFA Champions League.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 07.02.2024 17:41



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka