Pavlák představí významné plzeňské vilové čtvrti Lochotín a Bezovku

V rámci přednáškového cyklu v plzeňském Pavláku, Pavlovově pavilonu LF UK (Lidická 1, Plzeň) představí dvě nejvýznamnější plzeňské vilové čtvrti, Lochotín a Bezovku, odborníci na slovo vzatí, kteří obě lokality znají díky svým pracovním povinnostem jako svoje boty.

Jarní servisní akce AUTO CB

V pondělí 30. října od 18:00 Plzeňské vilové čtvrti, Lochotín a Bezovka.  Přednášející: ing. Karel Zoch, ing. Petr Bukovský – odbor pam. péče MMP, ing. arch. Lenka Růžičková – Národní památkový ústav

Porovnání dvou rozdílných konceptů plzeňských „zahradních měst“, Lochotína a Bezovky, představení  jejich architektonických i urbanistických hodnot.

V rámci podzimního cyklu se dále konají ještě tyto akce:

8. 11. od 17:00 Luděk Pik a Velká Plzeň aneb Pokrokový starosta i spisovatel. Přednášející: Mgr. David Růžička, publicista

Starosta Luděk Pik je výrazně spjatý nejen s Plzní, ale i plzeňským prvním obvodem, kde jako pomoc nezaměstnaným organizoval veřejně prospěšné práce při zřizování parku, na jehož místě vzniklo dnešní tzv. Košutecké jezírko. Zasadil se o rozvoj moderní a tzv. Velké Plzně. Málokdo ví, že pan starosta byl také přítelem umění a sám publikoval beletristická díla.

Akce se koná v rámci podzimního cyklu, který má ve spolupráci se studenty medicíny pomoci oživit plzeňský Pavlovův pavilon.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka