Peníze ze Sbírky pro Česko jsou připraveny pro lidi v kraji v nouzi

Diecézní charita Plzeň již má k dispozici část peněz ze stále probíhající Sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci!

Jarní servisní akce AUTO CB

Tato veřejná národní sbírka byla spuštěna Charitou Česká republika na konci března a je určena lidem, kteří v důsledku vládních opatření přijatých proti šíření nákazy covid-19 nemají na zajištění základních životních potřeb. V Plzeňském a Karlovarském kraji se mohou lidé v nouzi přihlásit o finanční pomoc charitním sociálním službám nebo na telefonním čísle 777 167 004.

„Mezi ohrožené skupiny obyvatel, které po vládních opatřeních přišly o větší část příjmu, mohou patřit například matky samoživitelky nebo otcové samoživitelé, dále lidé, kteří přišli o zaměstnání nebo lidé s výpadkem okamžitého příjmu. Často se do obtížné situace mohly dostat osoby, které už před vypuknutím krize způsobené koronavirem neměly vytvořenu finanční rezervu a žily od výplaty k výplatě,“ vysvětluje vedoucí charitní Terénní krizové služby Lada Vlčková.

U žadatele o pomoc proběhne sociální šetření. Na jeho základě mohou být ze sbírky uhrazeny například léky nebo nájemné. Bude-li to situace vyžadovat, může Charita z vlastních zdrojů poskytnout také věcný dar, jako jsou potraviny, ošacení nebo hygienické potřeby.
Současní klienti Charity se mohou obrátit na svého sociálního pracovníka. V ostatních případech se doporučuje volat telefonní linku Terénní krizové služby 777 167 004, která žadateli doporučí nejbližšího pověřeného pracovníka Charity podle místa bydliště žadatele, případně se jej v Plzni a okolí ujme sama.

Linka 777 167 004 je pro zájemce o finanční pomoc v nouzi k dispozici ve všední dny mezi 9. a 15. hodinou.
Do Sbírky pro Česko je možné přispívat stále:
   

    • Číslo sbírkového účtu: 44665522/0800                           VS: 90619
    • DMS ve tvaru CHARITAPOMOC 30, 60 nebo 90             na číslo 87 777
    • DMS ve tvaru TRV CHARITAPOMOC 30, 60 nebo 90     na číslo 87 777



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka