Pěstovat čerstvou zeleninu se dá i v centru Plzně – v PěstírněDEPO

Každý ví, že vlastnoručně vypěstovaná a sklizená zelenina chutná nejlépe. Jednou z možností, jak k ní ve městě „přijít“, je komunitní zahrada.

Cílená propagace v Plzni

Pokud jste zároveň i milovníky kultury, ideální kombinací může být pronájem záhonu v PěstírněDEPO – komunitní zahradě provozované spolkem Pěstuj prostor, nacházející se na nádvoří kulturní fabriky DEPO2015.

„Členové zahrady si mohou svůj vyvýšený záhon osadit dle vlastní chuti – od ředkviček přes rajčata po bylinky. Podělí se také o úrodu ze společné pěstební plochy. Využívat mohou nejen zázemí pro zahradničení, ale i odpočinek – ať už s knížkou v ruce či talířem čerstvě sklizené a ugrilované zeleniny. Příjemná jistě budou i setkání s ostatními pěstiteli,“ říká Silvie Hašlová ze spolku Pěstuj prostor. „Plánujeme také pořádat tematické přednášky a workshopy, na něž zahradníci obdrží slevu,“ dodává.
Zahrada bude v provozu od konce dubna do listopadu. Větší část záhonů už je zamluvená, několik z nich však ještě na své nájemníky čeká. Jeden metr čtvereční pěstební plochy si můžete pronajmout za 700 Kč, dvojnásobek za 1 100 Kč. Pro členy sdílené kanceláře Coworking a otevřené dílny Makerspace je poplatek o 20 % nižší.

Adresa: Nádvoří DEPO2015, Presslova 14, Plzeň


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 20.04.2017 15:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka