Pilsner Urquell ruší letošní ročník Pilsner Festu

Ikonická česká pivní značka Pilsner Urquell každoročně slaví uvaření první várky na pivním festivalu Pilsner Fest.

Cílená propagace v Plzni

Vzhledem k aktuální nepříznivé epidemiologické situaci se však pivovar rozhodl letošní plánovaný ročník zrušit.

Pilsner Fest, který se koná každoročně na podzim, připomíná uvaření první várky plzeňského ležáku v roce 1842. Tradičně se koná v areálu pivovaru a v centru Plzně. Kvůli současné epidemiologické situaci se letos Pilsner Urquell rozhodl hromadné oslavy pro veřejnost zrušit. Hlavním důvodem je nestálá situace v souvislosti s koronavirovou epidemií.

„Vždy pro nás byla nejdůležitější ochrana zdraví lidí a ani teď tomu není jinak. Přestože jsme intenzivně pracovali na úpravě formátu letošního Pilsner Festu, aby splňoval aktuální hygienická a bezpečnostní opatření, vhledem k nepříznivé epidemiologické situaci jsme se rozhodli jej nakonec zrušit. Budeme rádi, když s námi lidé letos oslaví narozeniny slavného plzeňského ležáku třeba ve své oblíbené hospodě. Se všemi příznivci plzeňského piva se těšíme na setkání v příštím roce,“ říká Roman Trzaskalik, marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje.

Sládek Josef Groll před 178 lety uvařil první várku originálního plzeňského ležáku. Stalo se tak 5. října 1842 a vznikla nová pivní kategorie, do níž dnes náleží asi 70 % celosvětové pivní produkce. Výročí uvaření první várky si jeho příznivci každoročně připomínají na velké oslavě Pilsner Fest.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka