Pivotéka v Pivovarském muzeu: velikonoční speciály potěší nejen na Zelený čtvrtek

Kraslice, mazanec, pomlázka, čokoládový beránek… Do výčtu tradičních atributů, které neodmyslitelně patří k Velikonocům, v posledních letech přibyla také velikonoční piva.

Cílená propagace v Plzni

„Velikonoční speciální piva jsou každý rok velkým hitem,“ potvrzuje Štěpán Kozlík, zkušený plzeňský domovarník, který má na starosti provoz Pivotéky v  Pivovarském muzeu v Plzni, a dodává: „Většina velkých pivovarů řeší výrobu tak, že vezmou jejich standardní pivo a obarví ho potravinářským barvivem. Několik pivovarů to bere složitěji a vyrobí si odvar z kopřiv, který pivo nejen obarví, ale i ochutí. Poslední dobou však většina pivovarů sází na klasické, světlé ležáky. O něco silnější, s plnou sladovou chutí.“

Pivotéka v  Pivovarském muzeu má například právě  v prodeji rovnou dva speciály – Velikonoční třináctku z  pivovaru Permon a Hody hody doprovody z rodinného pivovaru Zichovec. „Permon zvolil, co se týče chmelení, klasický Žatecký červeňák, pivovar Zichovec ho obohatil o chmel Harmonie, který svou ovocnější chutí doplňuje kořenitou chuť žateckého chmelu,“ upřesňuje Štěpán Kozlík. Sortiment Pivotéky sestavuje ve spolupráci s týmem plzeňského pivovaru Proud.

Pivotéku v prostorech zrekonstruované recepce unikátního Pivovarského muzea v Plzni, v původním právovárečném domě z 15. století, otevřel Plzeňský Prazdroj v prosinci loňského roku. Nabízí téměř 140 druhů piv z více než 25 pivovarů z celé České republiky – od ležáků přes ALE, IPA, Stout, kyseláč až po piva stařená v sudech po nejrůznějších destilátech. Na výběr je nejen pestrá škála piv v lahvích i plechovkách, ale také tematická literatura a nejrůznější stylové dárky nebo degustační sklenice. Pivotéka je otevřená každý den od 10 do 18 hodin.

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka