Pivovar Proud osvěží novinkou – speciálem s chutí exotiky Maracuja Ale

Plzeňský pivovar Proud pokračuje ve spolupráci s rovněž plzeňskou společností YUZU. Po prvním společném speciálu Yuzu Pale Ale, u zákazníků velmi úspěšném, nyní následuje novinka z dalšího zajímavého exotického ovoce – Maracuja Ale.

Cílená propagace v Plzni

„Naše Maracuja Ale je nefiltrované pivo žluté barvy, s lehce exotickou vůní maracuji připomínající meruňky či mango. V chuti je pivo lehké a mírně nakyslé, což podporuje jeho dobrou pitelnost. Celkový dojem je podtržen suchým dozníváním hořkosti,“ charakterizuje nový speciál sládková pivovaru Proud Lenka Straková.

„Ve spolupráci s pivovarem Proud již vznikl Yuzu Pale Ale, pivo s exotickou chutí plodu yuzu, který je stále naší srdcovkou. Když přišla otázka na možnou další spolupráci, neváhali jsme. Volba padla na maracuju, která se stala v posledních měsících velmi oblíbenou, říká Petra Krističová ze společnosti YUZU, která na český trh dodává produkty z yuzu, maracuji a zázvoru v prvotřídní kvalitě.

Maracuja, mučenka, passion fruit… je ovoce, které vyniká lahodnou sladko-kyselou chutí, výrazným aroma a příjemnou šťavnatostí. Ve žlutooranžové dužině je velké množství semínek, které mají, mimo jiných příznivých vlastností, také vysoký obsah antioxidantů s protizánětlivým účinkem. „Farmáři z Jižní Koreje maracuju zpracovávají stejnou metodou jako již známé yuzu. Tím je zachována vůně, mnoho vitamínů, antioxidantů a samozřejmě originální chuť. Kombinací s vybranými chmelovými produkty od zkušeného týmu pivovarníků se přednosti naší maracujové směsi povedly přenést do velmi originálního piva, které na českém trhu nemá obdoby. Z výsledku jsme nadšeni a přejeme si, aby zákazníkům toto pivo chutnalo stejně jako nám. Jemnost a elegance osloví něžné pohlaví, ale pochutnají si i ostřílení pivaři, kteří rádi objevují nové originální chutě,“ dodává  Petra Krističová.

Maracuja Ale je možné zakoupit v e-shopu Proudu, ve vybraných pivotékách či ochutnávkových pivnicích. A to v 500ml plechovkách a v lahvích o objemu 330 ml. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 05.06.2023 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka