Pivovarská ulice v Rokycanech bude bez alkoholu

Další lokalita, kde bude platit zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejně přístupném místě, přibyla v Rokycanech. Rozhodla o tom městská rada.

Jarní servisní akce AUTO CB

Rozšíření se týká Pivovarské ulice, kde si obyvatelé čím dál častěji stěžují na problémy s opilci, hluk a znečišťování veřejných prostranství. Dosud platila vyhláška v lokalitě mezi ulicemi Boženy Němcové, Družstevní, Kotelská a Pod Ohradou, na Nerudově náměstí a v areálu bývalých kasáren.

Kompostéry

Radní se zabývali i dalšími věcmi. Obyvatelé Rokycan by mohli zdarma získat domácí kompostéry. Radnice totiž bude žádat Ministerstvo životního prostředí o dotaci na jejich pořízení, která hradí 85 % výdajů. Město chce pořídit tři stovky domácích kompostérů o objemu 650 a 1050 litrů a také deset komunitních kompostérů. Jeden takový už několik měsíců slouží obyvatelům ulice U Nemocnice a velmi se osvědčil. Město bude zjišťovat zájem obyvatel o kompostéry prostřednictvím jednoduchého dotazníku. V případě, že dotaci získá, zapůjčí domácí kompostéry zájemcům na pět let, pak přejdou zcela do jejich vlastnictví.  Vedení města tak chce snížit množství biologického odpadu ve směsném komunálním odpadu. 

Vybaví školku

Mateřská škola v Raisově ulici bude mít nové elektrospotřebiče, které nahradí ty, jež v kuchyni slouží i 40 let a jsou ve špatném stavu. Jedná se profesionální přístroje pro větší gastroprovozy, konkrétně o sklopnou pánev za 110 tisíc korun a myčku v hodnotě 40 tisíc korun.

WC karty

Držitelé takzvané WC karty budou mít vstup na veřejné toalety zdarma. Pacienti se střevními onemocněními často potřebují velmi rychle použít toaletu a bývá pro ně dokonce problémem i malé zdržení při placení. Po předložení WC karty mohou záchody využít zdarma a přednostně. 
        



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 22.09.2019 14:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka