Plíhal skládá písně v přírodě na iPhonu a v únoru je zahraje v Plzni

Karel Plíhal, písničkář, který plní už roky české koncertní sály, přijede do Plzně přijede 16. února.

Cílená propagace v Plzni

Skvělý kytarista a neméně kvalitní poeta, který v jedné chvíli dokáže publikum rozesmát veselou básničkou, aby v zápětí posluchače rozněžnil a roztesknil emotivním textem písně. I tak se hovoří o Karlu Plíhalovi, písničkáři, který plní už roky české koncertní sály. Do Plzně přijede 16. února a vystoupí v Měšťanské besedě.

„Ještě zazní i nějaké písničky z posledního alba Vzduchoprázdniny, ale už jich bude málo. Koncert bude stát na starších známých písničkách, které Karel hudebně upravil. A bude hrát i nějaké novinky a samozřejmě má nové básničky,“ říká manažerka přerovského písničkáře Dana Dobešová.

Plíhal netvoří zavřený doma. „Písničky mi napadají při procházkách v přírodě. Někdy je to ucelený text, někdy jen nápad, téma pro písničku. Doma to pak zceluji, dám tomu uniformu a pak zase rozvíjím při dalších procházkách. Verše i melodie si ale nepíšu do notýsku. Zaznamenávám je do iPhonu, který nosím u sebe jako záznamník všeho druhu,“ říká kytarista samouk Plíhal s tím, že nejzásadnější tvorba vznikla v Beskydech.

Karel Plíhal: Koncert; Měšťanská beseda; 16. 2. 2015 v 19:00h

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 19.01.2015 08:23
Video




2 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka