Pluto začíná sezonu, pobavíte se i bez roušek

V pondělí 6.září se po téměř roční nedobrovolné pauze znovu rozzáří reflektory plzeňské soukromé profesionální divadelní scény.

Cílená propagace v Plzni

Svou 23. sezonu totiž Divadlo Pluto odstartuje premiérou klasické francouzské komedie Francise Vebera Blbec k večeři. Hlavních úloh se ujmou pánové Pavel Kikinčuk a Daniel Rous.

„Daniel je nová posila naší pluťácké party a jsem za to moc ráda. Je to skvělý člověk, vynikající komik a s Pavlem tvoří nádhernou dvojici,“ pěje ódu principálka divadla Jindřiška Kikinčuková. „S Pavlem jsme si padli do noty při jednom televizním natáčení a jsem rád, že se mi ozval a nabídl mi spolupráci v Plutu. Ne vždy totiž potkáte na jevišti mimořádně talentovaného kolegu, se kterým si rozumíte nejen profesně, ale i lidsky,“ nešetří chválou ani Daniel Rous. Premiéry nové komedie jsou naplánované na pondělí 6. a středu 8.září vždy od 19 hodin.

Stejně jako vloni, tak i letos platí v Divadle Pluto díky stolovému uspořádání hlediště jiná pravidla pro nošení roušek, než jak tomu bude v jiných kamenných divadlech. „Jsme za tento přístup krajské hygienické stanice moc rádi. Pokud si tedy divák vezme od baru ke stolu občerstvení, což je u nás zvykem, nemusí mít na obličeji respirátor nebo roušku,“ říká produkční Anna Kupková. Veškerý další provoz se řídí aktuálně platným mimořádným opatřením. Aby neočkovaní diváci nemuseli obíhat testovací stanice, budou mít také možnost využít samotest, který bude k dispozici na pokladně divadla před každým představením za sedmdesát korun. Pro pohodlné odbavení diváků dochází v této souvislosti ke změně času otevření sálu pro návštěvníky. Hlediště a šatna se od září otevírá již v 18 hodin. Podrobný odkaz na aktuální opatření naleznou diváci na webových a facebookových stránkách divadla.

Kromě premiéry Blbce k večeři je divadlo také v přípravách na 10.roční tradičního festivalu Česky hezky. Začátkem listopadu by totiž oslavil 103.narozeniny Miroslav Horníček, proto se Pluto rozhodlo uvést dvě Horníčkovy komedie Dva muži v šachu a Slaměný klobouk. Další výročí pak patří Švejkovi. Letos je to přesně sto let od prvního knižního vydání Haškova románu. V programu tak nebudou chybět ani divácky oblíbené Švejkyjády. Díky mimořádné dotaci od primátora Plzně Martina Baxy, který převzal nad festivalem záštitu, a od paní Ilony Mauritzové, hejtmanky Plzeňského kraje, budou na tato festivalová představení vstupenky s mimořádnou slevou. V ostatních dnech prvního listopadového týdne navštíví Pluto hvězdní hosté – Libor Bouček, Zdeněk Troška a Karel Šíp.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 05.09.2021 17:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka