Plzeň bouřlivě slaví třetí mistrovský fotbalový titul

Plzeň prožívá dlouhou mistrovskou noc. Fotbalisté Viktorie odstartovali oslavy titulu na stadionu, pokračovali na náměstí a pak se přesunuli do klubů a restaurací.

Jarní servisní akce AUTO CB

Oslavy začaly hned po závěrečném hvizdu vyprodaného zápasu s Příbramí, který Viktoria vyhrála 5:2. Vlastně už při druhém poločase zápasu, kdy nad stadionem prolétlo letadlo s nápisem Viktoria – mistři ligy a v jehož závěru vytvořil kotel obří choreo s nápisem Ten, který změnil tisíce životů. Patřilo samozřejmě Pavlu Horváthovi, který se s kariérou rozloučil asistencí na závěrečný gól Dana Koláře. Pak už ale přišel závěrečný hvizd, fandové se seběhli na trávník a užívali si spolu s hráči a realizačním týmem Viktorie předávání medailí a triumfální zvednutí poháru nad hlavy.

Oslavy pokračovaly na zaplněném plzeňském náměstí, kam fotbalisté dorazili před devátou hodinou, čepovalo se pivo za 15 korun a moderátory často nahrazoval s vtipnými hláškami právě populární Horvy, který dirigoval skandující dav. Kromě tradičních viktoriánských pokřiků nebo klubové hymny tisíce lidí skandovaly i populární pokřik Limberský, ty jsi hovado, který Plzeň recesisticky převzala z Letné. Dalším hrdinou byl náhradní brankář Bolek, který sklidil velký úspěch s imitací trenéra Koubka.  Chvíli poté, co se před 22 hodinou nad Plzní rozzářil červenomodrý ohňostroj, oficiální část skončila. Fotbalisti i fanoušci ale pokračují v restauracích a klubech až do rána. I třetí titul se totiž musí zapít pořádně.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka