Plzeň bude hostit Evropský pohár žen ve vodním pólu 2017, přispěje na něj i město

Plzeň bude v letošním roce hostit největší mistrovství Evropy ve vodním pólu, a to od 13. do 16. července.

Jarní servisní akce AUTO CB

Evropského poháru se zúčastní na dvě stě žen z dvanácti zemí, a to z České republiky, Rakouska, Malty, Dánska, Irska, Německa, Anglie, Jihoafrické republiky, Skotska, Švýcarska, Walesu a Izraele. Akce se koná pod záštitou primátora města Plzně Martina Zrzaveckého.

„Evropská komise vodního póla pověřila Českou republiku pořadatelstvím Evropského poháru žen ve vodním pólu v roce 2017. Český svaz vodního póla vybral jako místo konání evropského poháru Plzeň, a to jednak z důvodu výborné geografické polohy, družstva přiletí na letiště do Prahy nebo do Mnichova, a především na základě dobrých zkušeností z předchozích let. Turnaje se odehrají v Plaveckém areálu města Plzně na Slovanech. Město podpoří evropský pohár částkou 30 tisíc korun,“ uvedl radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka.

V rámci šampionátu se bude hrát celkem 18 utkání, na pátek a sobotu jsou naplánovány zápasy v základních tříčlenných skupinách, finálové zápasy se odehrají v neděli. Radní města Plzně schválili poskytnutí dotace na částečnou úhradu nákladů evropského poháru ve výši 30 tisíc korun.

Druhou schválenou dotací na sportovní akci pod záštitou primátora města Martina Zrzaveckého je poskytnutí finanční částky ve výši 30 tisíc korun Radě seniorů České republiky na částečnou úhradu nákladů při pořádání Mezinárodních sportovních her seniorů Plzeň 2017 včetně doprovodného programu. Sportovní hry pro seniory se uskuteční na Atletickém stadionu města Plzně ve dnech 10. až 13. července 2017. Her se zúčastní celkem 15 osmičlenných seniorských družstev z České republiky, dvě družstva ze Slovenska, a po jednom družstvu z Polska, Maďarska, Německa a Rakouska. V rámci doprovodného programu jsou pro účastníky her připraveny prohlídky města.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka