Plzeň bude i dál podporovat sportovní talenty v akademiích

Město Plzeň, Plzeňský kraj, příslušné svazy a kluby uzavřou memoranda v oblasti podpory mládežnických akademií v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Cílem akademií je rozvoj talentovaných malých sportovců v sedmi sportech. Rada města Plzně schválila na svém jednání uzavření memorand.

„Našim jedním ze stěžejních cílů v oblasti sportu v krajské metropoli je podpora a rozvoj mladých talentů, kteří reprezentují město Plzeň na všech úrovních sportovních soutěží s cílem až pomoci mladému sportovci k cestě na vysněné olympijské hry. Výsledkem našich jednání je nyní podepsání všech memorand s osmi subjekty, kteří zastřešují následující sporty – hokej, fotbal, tenis, triatlon, atletiku, dívčí a klučičí házenou a golf. Současná memoranda navazují na předchozí podepsané. Dokumenty upravují pouze obecnou formu spolupráce s tím, že konkrétní podoba bude předmětem dalších jednání a z nich vyplývajících dohod. V současných memorandech došlo ke sjednocení podmínek všech sportovních akademií,“ vysvětlil první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce patří oblast sportu, a doplnil: „Předpokládanou součástí spolupráce je i pravidelná finanční podpora akademií ze strany města Plzně, Plzeňského kraje a svazu. Město Plzeň má ve schváleném rozpočtu alokovanou částku na podporu těchto akademií ve výši 13 milionů korun.“

Memorandum o spolupráci bude uzavřeno s Nadačním fondem regionální fotbalové Akademie Plzeňského kraje, Atletickým klubem Škoda Plzeň, s DHC Plzeň (dívčí házená), s RGA – regionální golfovou akademií, s Nadačním fondem Regionální plzeňské hokejové akademie, s TALENTEM Plzeň při Bolevecké základní škole (klučičí házená), s Nadačním fondem Regionální plzeňské tenisové akademie a s Triatlonem Plzeň.

Sportovní akademie na území města Plzně jsou povinny zajistit odborně vedený tréninkový proces s individuálními tréninky, mimosezonní individuální tréninkové plány, kompenzační cvičení, zajistit regeneraci a rehabilitaci pro členy akademie bezplatně. Akademie také musí zajistit kvalitní sportovní infrastrukturu pro tréninkový a zápasový proces, tréninkovou halu, regenerační a rehabilitační centrum, kvalitní materiální zajištění a minimální finanční spoluúčast rodičů. „Akademie kromě sportu ale musí striktně dbát na sledování studijního prospěchu, docházky a studijní disciplíny,“ dodal první náměstek Roman Zarzycký.

Sportovní akademie na území města Plzně jsou neziskové sportovní organizace v souladu se zákonem o podpoře sportu. Financované jsou prostřednictvím svazu, Plzeňského kraje, města Plzně a klubu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka