Plzeň bude o víkendu hostit minikongres o roztroušené skleróze

V sobotu 14. dubna 2018 pořádá regionální organizace UNIE ROSKA a projekt Překonej sám sebe již 2. minikongres na téma Roztroušená skleróza a zdravý životní styl.

Cílená propagace v Plzni

Roztroušená skleróza je nepředvídatelné chronické onemocnění, které nejčastěji postihuje lidi ve věku 20 až 40 let. Bohužel běžná lékařská vyšetření nedokážou v rané fázi nemoc odhalit. Ačkoli se dodnes mnoho neví o důvodech vzniku nemoci, je ověřeno, že nezdravý životní styl k jejímu rozvoji výrazně přispívá a naopak zodpovědná životospráva dokáže průběh nemoci příznivě ovlivnit.

Petr Šindelář patří mezi aktivní členy plzeňské organizace Unie Roska, který se snaží o odkrývání všech tabu kolem roztroušené sklerózy a zvýšení informovanosti široké veřejnosti: „Ačkoli si „ereska“ zdánlivě nevybírá, lze pravděpodobnost onemocnění snížit zdravým životním stylem. A stejně tak lze pozitivním myšlením, vhodnou stravou a cvičením rozvoj nemoci zpomalit. Je však potřeba nezavírat oči. Doporučuji všem dozvědět se více například o prvotních příznacích či doporučeních ohledně životosprávy. Sobotní setkání s odborníky je ideální příležitostí, minikonference je otevřena všem a každý je vítán.“

V sobotu 14. dubna budou mít účastníci minikonference možnost vyslechnout názor a doporučení psychologa Mgr. Pavla Berenkuse i zkušenosti RNDr. Petra Beňovského a Radovana Holuba, dva ze spoluzakladatelů projektu Překonej sám sebe, který bojuje za zviditelnění problematiky roztroušené sklerózy a zároveň propaguje změnu životního stylu a vyhýbání se stresu. Prostor dostane i výživová poradkyně Iva Dvorská, která seznámí posluchače s pravidly sestavování jídelníčku, který přispívá k účinné léčbě a také funguje jako součást prevence.

Minikonference začíná v 9.30 hod. v prostorách Krašovská aktivity centrum v Plzni na Košutce.

PROGRAM MIKONGRESU O ROZTROUŠENÉ SKLERÓZE:

  • 9:30 sraz účastníků

  • 10:00 zahájení

  • 10:15 Mgr. Pavel Brenkus

  • 11:00 Radovan Holub: Cíl a motivace - PPS

  • 13:00 RNDr. Petr Beňovský, Ph.D.: OMS platforma - PSS

  • 14:00 Iva Dvorská, DiS: Sklerosa multiplex - podpora terapie výživou

  • 15:15 Iva Dvorská, DiS: Praktická příprava dvou snídaňových receptů 

  • 17:00 ukončení minikongresu

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka